Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Μάνθος Γαΐτης: «Σονέτα του απρόβλεπτου έρωτα – Αναφορά στον Λόρκα»








  Η Zivasart Gallery παρουσιάζει την λυρική ζωγραφική του Μάνθου Γαΐτη, εμπνευσμένη από την ποίηση του Federico Garcia Lorca. Είκοσι περίπου ακουαρέλλες μιας λεπτεπίλεπτης όσο και δυναμικής συνθετικής μαεστρίας, απαντούν στο ερώτημα που θέτει ο ίδιος ο καλλιτέχνης «Αν άραγε υπάρχει η δυνατότητα μίας ‘’ζωγραφισμένης ποίησης’’ όπου θα είναι αυτόνομη, αυτεξούσια, βασιλική;».
Η καταλυτική επίδραση του μεγάλου Ισπανού ποιητή στη σκέψη και στην έκφραση του Μάνθου Γαΐτη του δημιουργεί τις συνθήκες μιας πρόκλησης ώστε να «πάρει την ανηφοριά για να αποτυπώσει στο χαρτί την μυθολογία της ποίησης του Λόρκα».
  Ο Μάνθος Γαΐτης με την δεξιοτεχνία και την εξαιρετική γνώση του πιο δύσκολου είδους ζωγραφικής, της υδατογραφίας, μας φανερώνει την μυστική θέα της λειτουργίας του έρωτα και του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα αναρωτιέται αν αποτελεί υπερβολή και οίηση από μέρους του το να μεταφράσει με ζωγραφικό τρόπο τον τραγικό ποιητή του Duente, καθότι η ιδιοσυγκρασία του ρέπει προς τον λυρισμό που είναι ίσως «ο μόνος που θα μας σώσει μπροστά στην αιωνιότητα».
  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 ώρα 8μμ. Διάρκεια έκθεσης έως 10 Ιουνίου.   Zivasart Gallery, Παντανάσσης 1, Μαρούσι (έναντι Golden Hall). Με την υποστήριξη των ξενοδοχείων Civitel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου