Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Ορισμός αντιδημάρχων εντεταλμένων συμβούλων και μελών λιμενικού ταμείου.

Προβιβασμοί, υποβαθμίσεις, αναβαθμίσεις, καρατομήσεις, μεταβιβάσεις αρμοδιοτήτων , «κινήσεις υψηλού συμβολισμού»
Σχετική εικόνα

Ένας σύντομος σχολιασμός
Κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης 1ης Φλεβάρη ο νέος δήμαρχος Τήνου κύριος Γιάννης Σιώτος,  όρισε αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους.
Πρότεινε δε και την αντικατάσταση του προέδρου και αντιπροέδρου του λιμενικού ταμείου.
Είχε προηγηθεί, βέβαια, από τον δήμαρχο, την  ημέρα της εκλογής της πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, εντολή από όλους τους διορισμένους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους, να θέσουν στην διάθεση του τις παραιτήσεις τους.
Έτσι «ξαναμοίρασε την τράπουλα» ως εξής:
Διατήρησε αντιδήμαρχο την  κυρία Νατάσσα Δεληγιάννη –Άσπρου, ως αντιδήμαρχο καθημερινότητας και Τουρισμού, παίρνοντας από  αυτή μια σειρά από αρμοδιότητες που είχε μέχρι τώρα , για να ορίσει με αυτές , νέο αντιδήμαρχο, τον κύριο Μανώλη Σώχο, ως αντιδήμαρχο διοικητικής μεταρρύθμισης.
Προβίβασε την κυρία Λουκρητία Ανδροβικ-Ρουγγέρη, ορίζοντάς την ως αντιδήμαρχο Υποδομών και Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου.
Όρισε νέο αντιδήμαρχο τον κύριο Γιώργο Τζέ ως αντιδήμαρχο δημοτικής ενότητας Τήνου και περιβάλλοντος, δίνοντας του το νευραλγικό πόστο της διαχείρισης των  απορριμμάτων,  της καθαριότητας και της λειτουργίας του δεματοποιητή, που μέχρι τώρα το είχε ο κύριος Οριάνος. 
Όρισε ακόμα,  εντεταλμένο σύμβουλο, Ύδρευσης- αποχέτευσης, τον νέο δημοτικό σύμβουλο (αντικατέστησε τον νυν δήμαρχο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τελευταίου) κύριο Γιώργο Ζάρπα, και τον κύριο Απέργη Ιάκωβο (έως τώρα αντιδήμαρχο ηλεκτροφωτισμού και Ενότητας Εξωμβούργου) εντεταλμένο σύμβουλο ενέργειας και αστικής βιώσιμης κινητικότητας.

Για την δημοτική ενότητα Πανόρμου διατηρεί ο ίδιος την αρμοδιότητα «σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού» όπως είπε.

Δεν καταλάβαμε την «κίνηση» ούτε τον «υψηλό συμβολισμό», αλλά προσπαθώντας να τον ερμηνεύσουμε, ρωτήσαμε στον Πύργο και μας είπαν  ότι θέλει να ηρεμήσει τα πνεύματα εκεί, ανάμεσα στον μέχρι τώρα αντιδήμαρχο Φίλιππο Οριάνο (τον οποίο έβαλε πρόεδρο στην Δημοτική Επιχείρηση)  και τον πρόεδρο της τοπικής ενότητας Πανόρμου κύριο Σωτήρη Πρίντεζη από την μεταξύ τους κόντρα. Είναι άλλωστε γνωστές οι δημόσιες καταγγελίες του τελευταίου, ότι «στο χασαπιό θα πρέπει να βάλουν την ταμπέλα της κοινότητας»

Από τους ορισμούς φαίνεται ότι δεν ανανεώνει την θητεία του μέχρι τώρα αντιδημάρχου ύδρευσης- αποχέτευσης και δημοτικής ενότητας Τήνου κυρίου Κώστα Βιδάλη, χρεώνοντάς του, την «λοξοδρόμησή του» κατά τις εκλογές του ιδρύματος.

Αλλαγή είχαμε και στο λιμενικό ταμείο.
Ανέλαβε πρόεδρος ο δήμαρχος με αντιπρόεδρο τον μέχρι τώρα πρόεδρο κύριο Ευάγγελο Κορνάρο ο οποίος, με μια ομολογουμένως αιχμηρή επιστολή,  υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τον δήμαρχο.

Αν και οι όποιες αλλαγές είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε δημάρχου, για το καλό του δήμου ή για την επίτευξη της πολιτικής που αυτός χαράζει, θέλουμε να πιστεύουμε , ότι και η αλλαγή στο λιμενικό ταμείο έγινε στο «πλαίσιο γενικού ανασχηματισμού» και δεν είναι αποτέλεσμα της τριμερής συνάντησης, στον Ταρσανά,  αλλιώς θα «τρίζουν τα κόκαλα» του πρώην δημάρχου που γιόρταζε χθες.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου