Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Κοινό Τηνίων: Για την διαχείριση των απορριμμάτων της Τήνου


Παρασκευή, 10 Μάρτη 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων της Τήνου έχει μια και μόνο αιτία. Την έλλειψη σχεδιασμού για τον φόβο του πολιτικού κόστους! Όσο οι ΧΑΔΑ λειτουργούσαν όλα ήταν καλά.. Τα βάζαμε φωτιά και τέλος. Μας ενόχλησε ο καπνός που ήταν κοντά στην Χώρα και τα πήγαμε στον Τσικνιά. Τα κρύψαμε να μην φαίνονται. Όλα καλά! Τα βολεύαμε και με τα πρόστιμα ο κάτω Δήμος με τον Πάνω Δήμο, Τέλεια! 

Κάποια στιγμή άρχισαν οι ενοχλήσεις από τους κατοίκους των γύρω χωριών. Όσο οι αντιδράσεις τους ήταν μόνο παράπονα και επιστολές το κρύβαμε το θέμα. Όταν τα πράγματα γινόταν όλο και πιο πιεστικά έπρεπε να βρούμε μια λύση της τελευταίας στιγμής, χωρίς μελέτη από ειδικούς και να μην έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Που έχουμε κάποιον που να δίνει το χωράφι του και να παίρνει κάποια χρήματα το χρόνο; Εκεί! ε εκεί να τα πάμε! Φτιάξαμε ότι μελέτη του ποδαριού μπορούσαμε να στήσουμε για να τα πάμε εκεί και τα πήγαμε. Το λύσαμε το θέμα! Τα δέσαμε και τα τοποθετήσαμε σε ένα χωράφι χωρίς να έχουμε σίγουρη τη μεταφορά τους όπως θα έπρεπε!
 

Τώρα λοιπόν που όλα τα παραπάνω έγιναν χωρίς σχεδιασμό έχουμε φτάσει στο σημείο που τα δέματα πληθαίνουν, ανοίγουν και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και μας φταίνε πάλι οι άλλοι που δεν τα παίρνουν εκτός νησιού!
 

Από τότε που μπήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο σας παροτρύνουμε να ξεκινήσει η ανακύκλωση! Ούτε ένας κάδος ανακύκλωσης δεν μετακινήθηκε από τον Άγιο Νικήτα. Το ολοκαίνουριο όχημα της ανακύκλωσης χάλασε από την ακινησία! Εσείς κύριε δήμαρχε πάντα είχατε μια δικαιολογία για απάντηση! "Δεν έχω σημείο μεταφόρτωσης"! "Περιμένω το όχημα της ανακύκλωσης να βγει από το συνεργείο"! Θα είχαμε μειώσει τις ποσότητες των σκουπιδιών κατά πολύ αν είχε ξεκινήσει η ανακύκλωση.
 

Και τώρα που το θέμα βγήκε στα κανάλια ψάχνετε πάλι λύση της τελευταίας στιγμής και ξαναπάτε στον υπουργό για να του ζητήσετε χρήματα. Κάποιοι φοβούνται τον αντίκτυπο που θα έχει το θέμα στον τουρισμό και καλώς φοβούνται. Τι έκαναν τόσα χρόνια για να πιέσουν τον Δήμαρχο ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα; Πόσες επιστολές έβγαλαν για να ενημερώσουν τον κόσμο για το πρόβλημα ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να πιέσουν και εκείνοι τον Δήμαρχο; Γιατί κακό στον τουρισμό δεν κάνει μόνο η δημοσιοποίηση του θέματος αλλά και τα ίδια τα σκουπίδια που δεν έχουμε σωστό τρόπο διαχείρισής τους και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάποια στιγμή πιθανόν να μας χτυπήσουν την "πόρτα" ή την παραλία ή το πεζοδρόμιο εν μέσω τουριστικής περιόδου, αν δεν δράσουμε με σχέδιο.
 

Ξεκινήστε αύριο το πρωί λοιπόν την ανακύκλωση ώστε ο όγκος των απορριμμάτων να μην μεγαλώνει τόσο γρήγορα, βάλτε τους ειδικούς επιστήμονες να ψάξουν όλο το νησί και να βρουν την καταλληλότερη θέση για την δημιουργία του ΧΥΤΥ ώστε να μην μπορεί να υπάρξει καμία αντίδραση αργότερα ως προς την χωροθέτησή του, και ταυτόχρονα ας ψάχνετε και τρόπο να διώξετε όσα δέματα γίνεται προς άλλο ΧΥΤΑ. Όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα. Το καθένα μόνο του δεν δίνει λύση, παρά μόνο προσωρινή.
 

Κύριοι της πλειοψηφίας αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης, εσείς είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει το πρόβλημα. Ελάτε να πάρουμε το πρόβλημα στα σοβαρά και να αφήσουμε τους ειδικούς μελετητές να βρουν την καλύτερη λύση του, χωρίς καμία υπόδειξη, και να την ακολουθήσουμε όλοι μαζί κατά γράμμα. Μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημα και οι ευθύνες σας θα είναι μικρότερες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου