Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Η Γερμανία αποφασίζει, η Ελλάδα ψηφίζει

Από τον: pitsiriko



Η πολιτική ζωή της χώρας έχει καταντήσει ένα βαρετό κι επαναλαμβανόμενο ανέκδοτο. Πολιτική στην Ελλάδα είναι -εδώ και πολλά χρόνια- μόνο οι δηλώσεις και το πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.
Είπε ο τάδε πολιτικός αυτό, και του είπαν οι αντίπαλοι πως αυτό είναι απαράδεκτο, και αυτός είπε πως δεν εννοούσε αυτό αλλά εννοούσε το άλλο, και τότε οι άλλοι του είπαν πως, αν εννοούσε το άλλο, έπρεπε να πει από την αρχή το άλλο, και πάει λέγοντας.

Μετά τις δηλώσεις, έρχονται οι εκλογές.

Πότε θα γίνουν οι εκλογές;

Ποτέ!

Δεν έχουν καμία σημασία οι εκλογές στα προτεκτοράτα.


Εκτός αν είσαι κομματόσκυλο ή ολιγάρχης.

Αν είσαι κομματόσκυλο ή ολιγάρχης, έχουν μεγάλη σημασία για εσένα οι εκλογές.

Βέβαια, οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν όποτε το αποφασίσουν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

Αν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε βολεύονται με τον Αλέξη Τσίπρα, ξεχάστε τις εκλογές.

Αν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε έχουν κάνει τη συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -γιατί θεωρούν αυτόν τώρα πιο βολικό και χρήσιμο για τα συμφέροντα της Γερμανίας-, θα πιέσουν κι άλλο τον Τσίπρα, οπότε ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

Η Γερμανία αποφασίζει, η Ελλάδα ψηφίζει.

Πριν ο Αλέξης Τσίπρας υπογράψει το Μνημόνιο και αποδειχτεί πολύ βολικός για την Γερμανία και τους εταίρους, του είχα γράψει -στις 15 Ιουλίου του 2015- αυτό:

«Αλέξη Τσίπρα, αυτή είναι η τελευταία μου προσπάθεια να σε πείσω να μην υπογράψεις το Μνημόνιο. Ακόμα κι αν το υπογράψεις, θα σε ρίξουν με τον πιο ατιμωτικό τρόπο. Δεν υπάρχει συμφωνία. Συμφωνία θα υπάρξει μόνο αν σε ρίξουν. Και θα σε ρίξουν σαν προδότη, αφού πρώτα περάσει το Μνημόνιο επί δικής σου πρωθυπουργίας. Αφού περάσεις εσύ το Μνημόνιο. Πρώτα θα σε εξευτελίσουν εντελώς, μετά θα σε ρίξουν και μετά θα γίνει η κανονική συμφωνία, με τους επόμενους. Αλέξη Τσίπρα, μην υπογράψεις.»

Από τότε, έχουν μεσολαβήσει ένα Brexit και ένα ΟΧΙ των Ιταλών στο δημοψήφισμα, ενώ ακολουθούν εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Ιταλία.
Αν γίνουν εκλογές και στην Ελλάδα, θα ψηφίζει όλη η Ευρώπη.

Βέβαια, στις άλλες χώρες έχουν κάποιο νόημα οι εκλογές.

Στην Ελλάδα δεν έχουν.

Πολλή φασαρία για το τίποτα.

Αυτά συμβαίνουν, όταν δεν έχεις την τύχη σου στα χέρια σου αλλά όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις των άλλων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια ευκαιρία για να εκβιάσει την Γερμανία στο διάστημα μέχρι τις γαλλικές εκλογές -η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως διαπιστώσαμε καλύτερα από όλους τους Ευρωπαίους εμείς οι Έλληνες, είναι πια μια υπόθεση αλλεπάλληλων εκβιασμών-, αλλά και πάλι όλα θα κριθούν από τις προθέσεις της Γερμανίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν η Γερμανία έχει αποφασίσει πως την συμφέρει η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης -όπως τουλάχιστον είναι σήμερα-, έχει την δύναμη και τον τρόπο να το πετύχει.

Σε αυτή την κρίσιμη εποχή, οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν -ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν- ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δηλαδή, ανάμεσα σε έναν άνθρωπο σε κατάθλιψη -αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας- και σε έναν χαζοχαρούμενο, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένας καταθλιπτικός και ένας χαζοχαρούμενος.

Η Ελλάδα των δυο άκρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου