Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας


Ξεκίνησε, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας,  την προηγούμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 3 Αυγούστου, το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής που οργανώνεται στην Τήνο, με πρωτοβουλία  του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο Συμπόσιο λαμβάνουν  μέρος οι καλλιτέχνες Θεόδωρος  Παπαγιάννης, Γιάννης Καγιώργης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος και Δημήτρης Σκαλκώτος, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της διοργάνωσης. Κοντά σε κάθε καλλιτέχνη θα μαθητεύσει ένας βοηθός, φετινός απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.

 Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συμποσίου (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00), και όσο οι καλλιτέχνες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους σε τηνιακό μάρμαρο, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τον ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο του Μουσείου, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους και να γνωρίσει από κοντά την τέχνη της γλυπτικής.
Παράλληλα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας θα φιλοξενείται έκθεση με έργα των τεσσάρων καλλιτεχνών, που διαρκέσει έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Το διήμερο 28-29 Ιουλίου θα είναι αφιερωμένο στην τηνιακή μαρμαροτεχνία.

Το Συμπόσιο θα κλείσει την Τετάρτη 3 Αυγούστου, με παρουσίαση των ολοκληρωμένων έργων και σύντομες ομιλίες από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε αυτό.
Το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στην Τήνο, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός, θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού στο νησί και στις Κυκλάδες ευρύτερα. 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα στο τηλ του μουσείου Μαρμαροτεχνίας: 22830 31290


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου