Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Πριν δυο χρόνια σκοτώσανε τον Παύλο




Πριν δυο χρόνια σκοτώσανε τον Παύλο, σήμερα είναι ξανά έξω, όλοι, με μεγαλύτερα ποσοστά, με περισσότερα μαχαίρια, με μεγαλύτερους λοστούς και καλύτερες τακτικές για να κρύβονται πίσω από μπάτσους, πίσω από κουστούμια, πίσω από παπάδες.

Πριν δυο χρόνια σκοτώσανε τον Παύλο γιατί τους πολεμούσε με τους στίχους του και τα τραγούδια του. Σήμερα τον χρησιμοποιούν για να τρομάξουν, για να φοβίσουν, για να ενισχύσουν την θέση τους. Δεν ντρέπονται να το παραδεχτούν, τον σκότωσαν.

Πριν δυο χρόνια σκοτώσανε τον Παύλο γιατί αυτή είναι η πολιτική τους, δολοφονίες ελεύθερων ανθρώπων και αγωνιστών. Δεν σκότωσαν κανένα αφεντικό, δεν κτύπησαν κανέναν καναλάρχη, δεν πολέμησαν κανέναν εφοπλιστή.

Πριν δυο χρόνια σκοτώσανε τον Παύλο για να τρομάξουν το κίνημα στο Πέραμα, στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, για να ισχυροποιήσουν την θέση τους στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, για να κτυπήσουν τον συνδικαλισμό των εργαζομένων.

Πριν δυο χρόνια σκοτώσανε τον Παύλο, έπειτα βεβήλωσαν το μνημείο του, έπειτα ζήτησαν την ψήφο σου για να κάνουν ξανά τα ίδια.

Πριν δυο χρόνια σκοτώσανε τον Παύλο κι ο πόλεμος έγινε πια τόσο φανερός. Από τη μία η εργατιά, ο λαός, οι ελεύθεροι άνθρωποι, η ελεύθερη έκφραση, η ελευθερία κι από την άλλη τα αφεντικά, η μπουρζουαζία, οι καταπιεστές, η λογοκρισία κι ο φασισμός.

Εμείς είμαστε με τον Παύλο, εσύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου