Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Το δικαστήριο δεν είναι αρκετό


Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 ξεκινάει η δίκη της χρυσής αυγής. Ημέρα συμβολική για τους νεοναζί υποστηρικτές της. Όχι μόνο επειδή είναι παραμονή της μαύρης επετείου της χούντας. Ήταν 20 Απριλίου του 1889 όταν γεννήθηκε το ίνδαλμά τους, ο ηγέτης που λατρεύουν ακόμη 70 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Αδόλφος Χίτλερ.

Σήμερα δικάζονταν η εγκληματική οργάνωση χρυσή αυγή, για τις δολοφονικές της επιθέσεις, για τα εγκλήματά της και όχι για την ιδεολογία της (η δίκη αναβλήθηκε για τις 07 Μαΐου). Ακόμη και η εγκληματικότερη ιδεολογία, ακόμη και οι πιο μισάνθρωπες ιδέες δεν πρέπει να ποινικοποιούνται. Τα δικαστήρια είναι για να δικάζουν τις πράξεις και όχι την σκέψη.

Οι εγκληματικές ιδεολογίες χρήζουν πολιτικής μεταχείρισης, πρέπει να φιλτράρονται από την κοινωνία και να αντιμετωπίζονται συνολικά με γνώση και με πολιτισμό. Η δίκη της χρυσής αυγής πρέπει να είναι μόνο η αρχή γιατί ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνο στα δικαστήρια. Οι φασίστες δεν έχουν κάνει μόνο ποινικά εγκλήματα, έχουν μεταδώσει το δηλητήριο τους στην κοινωνία σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αρκεί να κοιτάξουμε το παρακάτω post ενός κοριτσιού της 3ης λυκείου για να αντιληφθούμε το μέγεθος του εγκλήματος.



Για όσους δεν αντιλαμβάνονται τι ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι παράξενοι αριθμοί, εδώ υπάρχει ένας μικρός οδηγός για τους μυστικούς κώδικες μίσους των νεοναζί.

Τσακίζουμε τον φασισμό παντού, στον δρόμο, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα γήπεδα, στα δικαστήρια, στο κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου