Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η αγία αντανάκλαση



Το βίντεο του "θαύματος" κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Οι γνωστοί πομπώδεις τίτλοι δίνουν και παίρνουν. Συγκλονιστικό, πύρινοι σταυροί, σοκ, ανεξήγητο φαινόμενο κλπ. κλπ. Στο youtube έχει ήδη ξεπεράσει τα 40.000 views, ενώ τα έγκυρα sites τύπου pentapostagma.gr γεμίζουν με σχόλια πιστών που παραληρούν και δοξάζουν τον θεό.

Παρακολουθούμε την φετινή (2015) τελετουργία του αγίου φωτός στην Ιερουσαλήμ, όπου το φως ενός προβολέα (0:01), των φλας (0:05, 0:13, 0:36), των κινητών (0:52), των λαμπάδων (1:05 και μετά) κλπ, δημιουργούν στον φακό του κινητού που τραβάει αντανακλάσεις σε σχήμα Χ. Το φαινόμενο της αντανάκλασης στον φακό μιας κάμερας είναι γνωστό ως lens flare και αποτελεί πολλές φορές πρόβλημα για τους φωτογράφους ή κάποιες φορές επιδιώκεται, για να δώσει ένα όμορφο εφέ στην φωτογραφία. Οι φακοί των κινητών τηλεφώνων είναι περισσότερο ευαίσθητοι σε αυτό, λόγω του μειωμένου πάχους της κάμερας.

Η φυσική εξήγηση του φαινομένου είναι τόσο εμφανής που πάρα πολλοί χριστιανοί έσπευσαν να σχολιάσουν το video λέγοντας πως η πίστη τους δεν χρειάζεται ψεύτικα θαύματα σαν και αυτό ή ακόμη και να διαμαρτυρηθούν επειδή τέτοιου είδους γελοία video προσβάλουν την χριστιανοσύνη και δίνουν τροφή για χλευασμό από τους άθεους. Έτσι δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο προσπαθώντας να αποδείξουμε τα αυτονόητα.

Οι δημοσιογράφοι συνηθίζουν να λένε ότι για να βρεις την αλήθεια πρέπει απλά να ακολουθήσεις τα χρήματα. Ποιος κερδίζει λοιπόν από την διάδοση αυτού του θαύματος; Σίγουρα το ορθόδοξο ιερατείο τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που τέτοια video κάνουν την εμφάνισή τους, όπως κάνουν και τα ιερατεία των υπολοίπων θρησκειών σε παρόμοιες περιπτώσεις. Είναι προφανές ότι συντηρούν την πίστη του ποιμνίου και έτσι συντηρούν και την εισροή χρημάτων στα παγκάρια των μητροπόλεων. Από την δημοσίευση του video, κερδίζει επίσης και το site που το ανεβάζει. Η επισκεψιμότητα ανεβαίνει, οι διαφημίσεις παίρνουν περισσότερα click και τα έσοδα αυξάνονται.

Ας δούμε όμως και ποιος είναι αυτός που υπογράφει το σχετικό άρθρο που περιέχει το video. Πρόκειται για τον κύριο Χάρη Σκαρλακίδη, αρχιτέκτονα, ερευνητή, συγγραφέα και εκδότη. Όλως τυχαίως ο κ. Σκαρλακίδης έχει εκδώσει ένα βιβλίο σχετικό με το άγιο φως το οποίο και έχει διαφημίσει στο ίδιο site όπου ανέβασε και το video του "θαύματος". Επίσης έχει εκδώσει ακόμη ένα βιβλίο όπου ισχυρίζεται πως ο ολύμπιος θεός Απόλλωνας και η Σίβυλλα η Ερυθραία είναι προφήτες του Ιησού!

Αν λοιπόν εκστασιάζεστε από θαύματα αντανάκλασης και ενδιαφέρεστε για το πως μπορεί να μπλεχτεί η ορθοδοξία με την αρχαία Ελλάδα μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία του επίδοξου εκδότη που ως άλλος Δημοσθένης Λιακόπουλος, γράφει για να σας ανοίξει τα μάτια. 20% έκπτωση αν τα παραγγείλετε μέσω του pentapostagma.gr. Δώρο μια φωτογραφία με το θαύμα του αγίου παραθύρου!

1 σχόλιο: