Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Καζαμίας 2015

Παρακολούθησα τον δήμαρχο του νησιού στην κοπή της πίττας στην Κώμη αλλά και μέσω του TV Εξώμβουργο στην κοπή της πίττας στην Χώρα. Συμπεραίνω ότι καζαμίας δεν χρειάζεται καθώς ο δήμαρχος έκανε τις προβλέψεις για το 2015. Όλα μαύρα και δύσκολα. Χαμηλώστε όλες σας τις προσδοκίες και ετοιμαστείτε για την χρονιά που το πρόσχημα της ολιγωρίας θα είναι πλέον η οικονομική κατάσταση της χώρας... Γιατί βέβαια τα ικανά στελέχη της συμπολίτευσης σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να πάνε σε όλα τα μνημόσυνα και τα πανηγύρια... Στάσου, θα πάνε λέει και φέτος! Παρά την οικονομική κρίση το επιτελείο του δήμου θα εκτελέσει άρτια τα καθήκοντά του...!
 
Οποιαδήποτε επιβεβαίωση των παρακάτω προβλέψεων θα είναι εντελώς τυχαία!
 
Γενάρης: Στην προεκλογική εκστρατεία γυροφέρνουν στο νησί διάφοροι επίδοξοι βουλευτές αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν ντομάτες αυτή την εποχή. Κι αυτές που υπάρχουν είναι ακριβές και δεν ξέρεις αν πρέπει να τις ρίξεις στον γυρολόγο ή σε αυτόν που τον κουβαλά στο νησί από χωριό σε χωριό. Στις πιο σημαντικές εκλογές από την δημιουργία του προτεκτοράτου, αρκετοί Τηνιακοί πάνε να ψηφίσουν με μοναδικό κριτήριο το νόμο του ΠΙΙΕΤ, σα να μην υπήρχαν χιλιάδες άλλοι λόγοι να ρίξουμε μαύρο στους συγκυβερνώντες. Το αποτέλεσμα είναι, υποψήφιος με το Ποτάμι, (που δεν ήταν στην βουλή τον Οκτώβριο και δεν είχε ψηφίσει το νόμο - αν ήταν καραμπάμ θα ψήφιζε), σαρώνει σε ποσοστά. Η στάση του στο θέμα του ΠΙΙΕΤ δεν πτοεί κανένα να τον ανακηρύξει ήρωα σε μια εποχή που οι ήρωες μας έχουν εγκαταλείψει. Ο πολιτευτής ΝουΔου που διαγωνίζεται στην κατηγορία "οι λιγότερο τεκμηριωμένες απόψεις για την επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά" έρχεται πρώτος στις επιλογές του κοινού και του κενού...
Στα φαναράκια φέτος καίνε τον καρνάβαλο. Στην ομιλία του ο δήμαρχος αναφέρει ότι λεφτά δεν υπάρχουν.
Τυχερό χρώμα το κίτρινο (από την ενημέρωση που ξεθωριάζει) και τυχερός αριθμός το 5 ή το 10 (με το ένα ή με τα δύο χέρια).
 
Φλεβάρης: Η χώρα είναι μια εβδομάδα εκτός ευρώ. Στα σούπερ μάρκετ δεν βρίσκεις ταραμά και καρβουνάκια. Στα φαρμακεία δεν βρίσκεις ούτε imodium αλλά ούτε και καθαρτικό. Τουλάχιστον αρχίζεις να βρίσκεις maalox (λογικό εφόσον τα δακρυγόνα δεν καταναλώνονται με τον ίδιο ρυθμό).
Στην Τήνο γίνονται επαναληπτικές στο ΠΙΙΕΤ όπου εκλέγεται πρόεδρος ο Βενιζέλος (μετά την ήττα στις εκλογές και από σύνδρομο στέρησης έχει πάρει σβάρνα βουνά και λαγκάδια και βάζει παντού υποψηφιότητα, μεταξύ άλλων, μόνο στο νησί της Τήνου έχει εκλεγεί πρόεδρος σε 3 πολιτιστικούς συλλόγους). Ο Βενιζέλος ως πρόεδρος αμέσως παραγγέλνει 2 εικονοστάσια που γέρνουν και 1 μανουάλι που γέρνει...
Ο καρνάβαλος έχει καεί ένα μήνα νωρίτερα. Ο δήμαρχος λέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν στην ομιλία του για τα κούλουμα.
 
Μάρτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιεί πως δεν έχει από που να μας βγάλει μιας και από τα μνημόνια μας είχε βγάλει ήδη ο Σαμαράς...  Η συνειδητοποίηση αυτή οδηγεί σε μαζικές αυτοκτονίες. Η Άνοιξη φτάνει και μαζί ξεκινά ο χορός των απεργιών. Τα λουλούδια που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία (Βασιλικοί και Μαϊντανοί) αρνούνται να ανθίσουν κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναλγησία. Στην Τήνο όπου έχει προγραμματιστεί να τελεστούν τα σαράντα της συγκυβέρνησης, οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Ο δήμαρχος λέει ότι λεφτά δεν υπάρχουν στην ομιλία του για την εθνική εορτή. Μετά το προσκλητήριο νεκρών 3 αντιδήμαρχοι καταθέτουν ερώτηση γιατί δεν υπάρχουν μπακαλιαράκια. Στην Λωζάννη, σε επίσημη τελετή ανακοινώνεται ότι η Τήνος αναλαμβάνει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 μετά τα δοκιμαστικά στις αρχές του χρόνου!
 
Απρίλιος: Ο Δήμαρχος ανακοινώνει για τετρακοσιοστή πεντηκοστή δεύτερη φορά μέσα στο 2015 πως δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει γιατί όποιος τον ψήφισε τον Μάιο του 2014 και είχε διαβάσει το πρόγραμμά του και τους συνεργάτες του ήξερε πως δεν υπήρχε πρόγραμμα αλλά και αν ακόμα υπήρχε, δεν υπήρχαν ικανά στελέχη να το προχωρήσουν... Όμως είναι Πάσχα και τρώγοντας 1-2 παϊδάκια όλα τα ξεπερνάμε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέφτει υπό το βάρος της αυτοκτονίας του Θ. Πάγκαλου και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας αποκαλύπτουν πως ο νόμος για το ΠΙΙΕΤ που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο είχε σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας και υποκινήθηκε από τους Δραγασάκη και Σκουρλέτη. Όλοι στο νησί φιλιώνουν. Οι μηνύσεις αποσύρονται και οι μηνυτές ομολογούν ότι είχαν παρασυρθεί από την ανάγκη τους να εξωτερικεύσουν την αγανάκτηση και την επιθυμία τους για δικαιοσύνη... Εφόσον πλέον όλα έχουν λυθεί το ίδρυμα μετατρέπεται σε πάρκινγκ.
 
Μάιος: Το τελευταίο φλουρί της τελευταίας πίττας του τελευταίου συλλόγου πέφτει στον αντιδήμαρχο εξωτερικών (θέση που στο μεταξύ δημιουργήθηκε για να λαμβάνει απευθείας ο δήμος εντολές από Γερμανία). Στην ομιλία του ο αντιδήμαρχος αναφέρει πως από το 2016 δεν θα προβλέπονται καθόλου έξοδα στον προϋπολογισμό σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που έρχεται από την Ενωμένη Ευρώπη μας. Λίγο πριν τελειώσει καταπίνει το φλουρί...
Συλλήψεις γίνονται στο λιμάνι για παράνομο περπάτημα και αντίσταση κατά της αρχής (kinky).
Ο Ολυμπιακός κατακτά το Europa. Ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και η ΑΕΚ ανεβαίνει κατηγορία αλλά την ρίχνει με ένσταση ο Μαρινάκης γιατί δεν έχει γήπεδο με λεφτά του δημοσίου όπως ο γαύρος.
  
Ιούνιος: Σε ομιλία του ο δήμαρχος για την έναρξη της περιόδου θαλάσσιων μπάνιων, αναφέρει ρητά ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Στο ίδιο μήκος και οι αντιδήμαρχοι κοπανιστού αέρα και περισυλλογής. Αποστάσεις κράτησε μόνο ο αντιδήμαρχος μνημοσύνων και λοιπών εμφανίσεων που δήλωσε πως λεπτά υπάρχουν για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού...
Δίνεται λύση για τα σκουπίδια: Με νοτιά τα πετάμε στην Λιβάδα. Με βοριά στο Βρέκαστρο. Με άπνοια απλά περιμένουμε. Τόσα χρόνια το ίδιο δεν κάναμε... Το νησί μας είναι "χειροποίητο" (κρίμα για την βεβήλωση της έκφρασης) και πρέπει να παραμείνει τέτοιο.  
 
Ιούλιος: Ανοίγει το κυνήγι λίγο νωρίτερα φέτος. Πρώτα για τα βόδια και μετά για τα υπόλοιπα ζώα. Επειδή ο πληθυσμός στο νησί μειώνεται δραματικά αποφασίζεται η απαγόρευση σε όλα τα ενδημικά. Στην ομιλία του ο δήμαρχος για την απαγόρευση ενημερώνει τους πολίτες που έχουν απομείνει ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Λόγω της τουριστικής περιόδου που είναι σε εξέλιξη δηλώνει επίσης: No money - no honey! Pas d' argent! Niet. Yok! Gege?
Στο φεστιβάλ φέτος προστίθεται και η γιορτή σούσι, πρόταση που είχε κατεβάσει πολλές φορές ως αντιπολίτευση η σημερινή εκλεπτυσμένη συμπολίτευση.
 
Αύγουστος: Ανήμερα 15αύγουστο ο δήμαρχος ανακοινώνει πως λεφτά δεν υπάρχουν. Κάνει αναφορά επίσης στην μείωση του τουρισμού κατά 150% λόγω των έκτροπων που διαδραματίστηκαν στο προαύλιο του ΠΙΙΕΤ τον χειμώνα του 2014. Παρά την σύμπνοια και την ομόνοια που επικρατεί πλέον, φαίνεται πως η δημοσιότητα είχε αρνητικές συνέπειες. Με σκοπό την αύξηση του τουρισμού ο δήμαρχος ανακοινώνει ότι καταργείται ο Σεπτέμβριος. Στην θέση του θα υπάρχει ο Αύγουστος ο Β'. Ο 15αύγουστος Β' θα τελεστεί κανονικά. Ανοίγει για δεύτερη φορά η κυνηγετική περίοδος! Ποιοι ΕΝΦΙΑ και χαζομάρες... Το πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να ρίξουμε δύο τουφεκιές... Να είχε και η ΑΕΚ γήπεδο, δεν χρειαζόμασταν τίποτε άλλο.
 
Αύγουστος Β': Το μέτρο φαίνεται να είναι πετυχημένο και αρχίζουν να μαζεύονται υπογραφές για κατάργηση και του Οκτώβρη. Το δημοτικό συμβούλιο δεν συμφωνεί με την απόφαση καθώς και ο Οκτώβρης παραπάει... Άσε που είχαν ήδη γράψει τα λόγια από πέρυσι που θα πουν στις κατά τόπους δοξολογίες. Το λιμενικό τμήμα αναλαμβάνει να καταστείλει τα έκτροπα που ξεκινούν αμέσως μετά από την ανακοίνωση της απόφασης στο λιμάνι της Τήνου. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την "αλλαγή φρουράς" στον δήμο. Αλλαγή ιδεών δεν υπάρχει αλλά αυτό το είχαμε καταλάβει ένα χρόνο πριν.
 
Οκτώβρης: Οι εταιρίες που δρομολογούν πλοία στην γραμμή μας αποφασίζουν να διακόψουν πλήρως τα δρομολόγια εφόσον δεν βγάζουν τα λεφτά που έβγαζαν το καλοκαίρι. Είναι βέβαια λογικό όταν βγάζεις πάνω από 25000 στο δρομολόγιο, τα 2000 το χειμώνα να σου κακοπέφτουν. Άσε που πια μπορείς να κόψεις και τους μισούς εργαζόμενους χωρίς να λογοδοτήσεις σε κανένα. Όχι αγανακτισμένε πολίτη. Μην τα συγχέεις... Δεν έχει να κάνει ο κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός με τα αποτελέσματα που λούζεσαι...
Τηνιακός συλλαμβάνεται γιατί έγραψε σε τοίχο ότι λεφτά υπάρχουν μόνο για ανούσιες εκδηλώσεις. Ανήμερα της εθνικής εορτής αποκεφαλίζεται για παραδειγματισμό δίπλα στο μνημείο των Ηρώων.
Σε οικονομικό απολογισμό που γίνεται για τις παραλίες διαπιστώνεται πως τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα και αποφασίζεται στο δημοτικό συμβούλιο η κατάργηση των παραλιών του νησιού.
 
Νοέμβρης: Καθολικοί και Ορθόδοξοι ξεκινάνε αθλητικό τουρνουά για την επέτειο του ενός έτους της ξαφνικής συμφιλίωσης αλλά και ως προοίμιο των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων σε αναλογία με τα "Τήνια" του 1895. Τερματίζουν ταυτόχρονα σε όλα τα αθλήματα "κάνω ότι δεν συμβαίνει τίποτε" και "αρμονικής συμβίωσης"... Οι δεσποτάδες στο ίδιο κλίμα κάνουν τσουβαλοδρομίες. Κατά την βράβευση των νικητών απαγγέλλονται τα αναθέματα αλλά κανείς δεν ξέρει και δεν θυμάται τίποτε... Έχει πάντα πιο πλάκα να υποκρινόμαστε και να κάνουμε πως δεν τρέχει τίποτε.
Βραβείο ειλικρίνειας και σοβαρότητας σε ολόκληρο το νησί που εξανίσταντο στο facebook για την προσβολή από την ανακοίνωση της Ι.Σ. ένα χρόνο πριν. Κανείς, μα κανείς δεν σκέφτηκε να κάνει ένα απολογισμό για το πως φτάσαμε στο να μπορεί να καπηλεύεται μια Ι.Σ. ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Αλλά η κοινωνία δεν πανικοβάλλεται. Κάθε που ένας ιερωμένος αναμιγνύεται σε κοινωνικά θέματα κάθεται στα αυγά της και φτάνει στο σημείο να αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να δημοσιεύεται τον Δεκέμβρη του 2014 κείμενο από επίσκοπο που να προτρέπει σύνεση στις τότε πολιτικές εξελίξεις (ότι δηλαδή και η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος και σύσσωμα τα «αντικειμενικά» μέσα εξημέρωσης).
 
Δεκέμβρης: Ο χειμώνας 2015 μας βρίσκει προετοιμασμένους... Να κάνει χιόνια δεύτερη φορά και να μας πιάσει πάλι στον ύπνο. Όχι βέβαια, αλάτι δεν ψωνίσαμε. Έχουν ξεμείνει από τον Γενάρη οι δημοτικοί σύμβουλοι στήλες άλατος παρακολουθώντας το θέαμα... Όταν λέμε προετοιμασμένοι, ανάψαμε κερί στην Β' εύρεση.
Η λευκή νύχτα αναβάλλεται γιατί πέρυσι είχε τρελή επιτυχία...
Ξεκινούν οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες με αθλήματα όπως κατάβαση ταχύτητας επί χιονιού στην λεωφόρο Ευαγγελιστρίας, σλάλομ στην λεωφόρο Τριποτάμου και καλλιτεχνικές επιδείξεις επί πάγου. Στο ομαδικό κατεβαίνει το Ξάνεμο...
Το μετάλλιο που απονέμεται στους αθλητές είναι μαρμάρινο και έχει πολιτισμικό χαρακτήρα, συνδεδεμένο με την παράδοση του νησιού. Στην μία του όψη αποτυπώνεται ο Λιάγκας και η Φαίη, ενώ στην άλλη ένα ποτήρι μπύρας...

Καλή χρονιά 2016! Και του χρόνου μια από τα ίδια! 
 

4 σχόλια:

  1. δημαρχοι????Βουλευτές??κ.α...τα ΧΥΤΑ ποτε δεν εγιναν,,το λιμανι κουτσα στραβα,,η ηλεκτροδοτηση ανυπαρκτη,,και προσθεστηκε και το θέμα του ιδρύματος,,καλα λες καλοί για τα πανηγύρια και τίς παρελάσεις???ΓΛΑΣΤΡΕΣΣΣΣΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή