Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ιωάννης Αλικάρης: Ανοικτή επιστολή προς την ΔΕ το ΠΙΙΕΤ

Από τον τέως έφορο του ΠΙΙΕΤ κύριο Γιάννη Αλικάρη λάβαμε ανοικτή επιστολή προς δημοσίευση, που απευθύνεται στον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕ του ΠΙΙΕΤ.
Να υπενθυμίσω εδώ, ότι είχαμε δημοσιεύσει στην εφημερίδα “Eνδοχώρα”, εκδότης- διευθυντής της οποίας ήταν ο δικηγόρος Γιώργος Κολλάρος και εκ των συνεργατών ο υποφαινόμενος Παναγιώτης Αλικάρης συνδιαχειριστής του παρόντος ιστολογίου, την τότε επιστολή προς τον τότε υπουργό Άρη Σπηλιωτόπουλο καθώς και την απάντηση της τότε διοικούσας το ΠΙΙΕΤ επιτροπής, όχι για να ευλογήσω τα γένια μας  αλλά για δείξω την συνεχή, συνεπή και διαχρονική αντιμετώπιση και στάση στα θέματα του Ιδρύματος και των συντελεστών τους.  




ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ιωάννου Αλικάρη τ. Εφόρου ΠΙΙΕΤ
Προς  Τη Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΙΕΤ

Σεβασμιώτατε Πρόεδρε και κ. Επίτροποι

Πληροφορηθείς από τοπική ιστοσελίδα  την απαντητική επιστολή του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Α.Π. 217/27.11.2014 στη σχετική επιστολή του ΠΙΙΕΤ Α.Π. 2543/27.10.2014 περί των νομοθετικών ρυθμίσεων του ν. 4301/2014 που αφορούν το Ιερό Ίδρυμα, επανέφερα στη μνήμη μου παρόμοια γεγονότα του Σεπτεμβρίου  2009.


Θα θυμόσαστε βέβαια, αλλά κι αν όχι, υπάρχει πλουσιότατο υλικό στα πρακτικά της εποχής, ότι είχα διαμαρτυρηθεί εγγράφως στον Υπουργό Παιδείας (Άρης Σπηλιωτόπουλος) με την 23.9.2009 επιστολή μου, που έλαβε πρωτόκολλο ΥΠΕΠΘ 119746/29.9.2009, για τη διάταξη του αρθρ. 63 του ν. 3801/2009  περί προσλήψεως προσωπικού του ΠΙΙΕΤ με επιλογή  και όχι με τις διατάξεις του ΑΣΕΠ, ως έπρεπε (σχετική γνωμοδότηση 194/2007 Ε’ Τμήματος ΣτΕ), διατυπώνοντας τη γνώμη ότι η διάταξη αυτή πρέπει να καταργηθεί ως αντισυνταγματική και ότι ΠΡΟΛΕΙΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

Η επιστολή μου αυτή κοινοποιήθηκε σε όλους τους ΟΤΑ του νησιού μας, στην Αδελφότητα των Τηνίων στην Αθήνα, στον ΑΣΕΠ και σε τέσσερις τοπικές εφημερίδες. Και βέβαια, κανείς από τους  «Άρχοντες» ή τις εφημερίδες ασχολήθηκε.

Συνάμα, έφτασε και η καθησυχαστική απαντητική επιστολή του Υπουργού Α.Π. 8753/30.9.2009. Δηλαδή, ο Υπουργός μέσα σε μία ημέρα μου απάντησε, προφανώς δεν είχε κάτι καλύτερο, παρόλο που στις 4.10.2009 είχαμε εθνικές εκλογές.

Στη δε 30/29.10.2009 συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, καταχωρήθηκαν οι σχετικές ΑΠΟΨΕΙΣ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Σεβ. Προέδρου που έγιναν ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτές και εν κατακλείδι, δηλώνατε σεβασμό και αφοσίωση στην Ιερά Παρακαταθήκη που η Θεία Πρόνοια επεφύλαξε για το νησί μας και ότι δεν θα γινόσασταν ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ή ΑΥΤΟΜΟΛΟΙ…

Σήμερα, Σεβασμιώτατε και  κ. Επίτροποι, ο Υπουργός αποστέλλει κι αυτός καθησυχαστική επιστολή που διαφέρει από την τότε και στο χρονικό διάστημα της απάντησης αλλά και στις πολιτικές συνθήκες. Κι αν κατέφθασε με το προσδοκώμενο περιεχόμενο, προβληματίζει η χρονική στιγμή (αρχαιρεσίες ΠΙΙΕΤ). Όσο και να θέλει κάποιος να αποδεχθεί τις διευκρινιστικές επεξηγήσεις του Υπουργού, φοβάμαι ότι θα προσκρούει στην πρακτική ότι ΕΦΕΞΗΣ Πολιτεία και Εκκλησία θα νομοθετούν για το Ιερό Ίδρυμα ερήμην του και κατά το επιθυμητόν.
Δε διαθέτω ικανότητες να διαβλέπω το μέλλον ούτε θεωρώ ότι κατέχω το αλάθητο, αλλά διαισθάνομαι ότι ο ορίζοντας περί του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας,  δεν είναι απλώς αχνός, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Εύχομαι να διαψευσθώ.

Τήνος, 29 Νοεμβρίου 2014
                                                                                                        Ιωάννης Αλικάρης
                                                                                        τ. Έφορος ΠΙΙΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου