Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Άλλος για την Σχολή του Πύργου...




βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Τάκης Ρήγας τακτοποιώντας τις υποχρεώσεις του, λίγο πριν φύγει αυτή η κυβέρνηση,  εισήγαγε,  σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις»  τροπολογία-ντροπολογία με την οποία βάζει τον Πρόεδρο του ΠΙΙΕΤ,  που από το νόμο είναι ο επιχώριος μητροπολίτης,  μέλος της επιτροπής στην διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών της σχολής Μαρμαροτεχνίας του Πανόρμου.

Αυτό είναι ύποπτο και δημιουργεί ερωτηματικά.
Γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή δεν έχει συσταθεί από το 1955 που συστήθηκε η σχολή. Προς τι σήμερα το ενδιαφέρον;
Μήπως η παρέμβαση στο πρόγραμμα σπουδών υποκρύπτει προσπάθεια στρέβλωσης του αντικείμενου σπουδών; Και τι θα συνεισφέρει ο εκκλησιαστικός παράγων (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο μητροπολίτης) σε ένα καλλιτεχνικό σχολείο;

 Ούτως ή άλλως, η πρόνοια του νομοθέτη αναφορικά με την προσφορά του ΠΙΙΕΤ προς τη Σχολή εκδηλώνεται στο άρθρο 6 του Ν. 3136/55 όπου προβλέπεται εκπρόσωπος του ΠΙΙΕΤ στην Σχολική Εφορεία (αλλιώς σχολική επιτροπή) η οποία και διαχειρίζεται τους πόρους του σχολείου.

Το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου νομικού πλαισίου λειτουργίας της σχολής, ώστε αυτή να μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά και να αποτελέσει πανευρωπαϊκό πόλο έλξης -τουριστικό, εκπαιδευτικό, κτλ- και να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά. 


 Σε άλλη περίπτωση η εισχώρηση της εκκλησίας σε τέτοια ζητήματα, είναι βαθιά συντηρητική και δεν θα διασώσουν το προγεγραμμένο τέλος της πολιτικής καριέρας του Ρήγα.



Αναφορικά με την τροπολογία που αφορά τη Σχολή του Πύργου, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ  Ν. Συρμαλένιος ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Πέρυσι είχαμε κάνει για το θέμα αυτό επίκαιρη ερώτηση γιατί υπήρχε η φημολογία ότι η σχολή θα κλείσει. Πρόκειται για  μια σχολή η οποία έχει βγάλει σημαντικούς μαρμαρογλύπτες, οι οποίοι δουλεύουν και σήμερα στην Ακρόπολη, μια σχολή η οποία έχει πολύ μεγάλη σημασία και για την Ελλάδα, γιατί είναι και από τις σπάνιες σχολές τέτοιου τύπου που υπάρχουν στην Ευρώπη.  Αυτή, λοιπόν, η Σχολή αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει το θέμα της διαβάθμισης. Δεν έχει διαβαθμιστεί σε καμία εκπαιδευτική βαθμίδα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διευθυντής στη Σχολή, διότι από τότε που πέθανε ο προηγούμενος διευθυντής υπάρχει σκοπίμως μια λάθος προκήρυξη, που αντί να προκηρύσσει θέση ΠΕ Γλύπτη, προκηρύσσει θέση ΠΕ Διευθυντή, φωτογραφίζοντας κάποιους ανομολόγητους σκοπούς για προειλημμένη απόφαση για το ποιος θα τοποθετηθεί. Αντί, λοιπόν, να αντιμετωπίζουμε αυτά τα σοβαρά προβλήματα, αυτό που έρχεται να κάνει η τροπολογία είναι να τοποθετήσει τον Μητροπολίτη ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Σχολής. Δεν έχουμε τίποτα με τον Σεβασμιότατο προσωπικά, το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό.  Η Σχολή αυτή των Μαρμαρογλυπτών είναι μια πάρα πολύ σημαντική Σχολή, υπάρχει η Σχολική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει εκπρόσωπος του Ιερού Ιδρύματος της Τήνου, συμμετέχει εκπρόσωπος της Εκκλησίας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχει και ο ίδιος ο Μητροπολίτης στο Εποπτικό Συμβούλιο, εκτός αν αυτό υποκρύπτει αλλαγές και στο περιεχόμενο σπουδών, αλλά και αλλαγές στο πώς θα τοποθετούνται οι διευθυντές και άλλοι εκπαιδευτικοί στη Σχολή αυτή. Είμαστε κατηγορητικά αντίθετοι.»

76 σχόλια:

  1. Σωστή η τροπολογία. Όποιος πληρώνει έχει και το πρώτο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bιαστηκε εξ αιματος Τηνιε πολιτη( εγω δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω εαν ειμαι εξ αιματος Τηνιος ) κανεις δεν αμφισβητει τη χρηματοδοτηση τουΠ.Ι.Ε.Τ. ομως υπαρχουν κ αλλοι χρηματοδοτες οπως τοπικη κοινοτητα Ιστερνιων κ τοπικη κοινοτητα Πανορμου με πληθος καλλιτεχνων κ ακαδημαικων κανεις τουσ δεν ηταν αξιος να μπει μελος της επιτροπης. τηνιος Παπαδοτρομοκρατημενος

      Διαγραφή
  2. Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούμε με το που βρίσκει τα χρήματα αυτός που πληρώνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες νάναι απ τα δικά σου ;

      Διαγραφή
    2. Μ αρέσει που άρχισες να ανάβεις και κεράκια !
      Επόμενοι σταθμοί τα εν Τήνω αντιστοιχούντα πρός το Άγιον Όρος και τον Πάπα Ρώμης !

      Διαγραφή
    3. Η διαδρομή του χρήματος προς τα ταμεία της μητρόπολης (και των υπολοίπων μητροπόλεων φυσικά) ξεπερνάει κατά πολύ τα έσοδα απ' τα κεράκια.

      Διαγραφή
  3. Ο κ. Συρμαλένιος, Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του αγχωμένου για την κατάληψη της εξουσίας κόμματος, για μια ακόμη φορά παραπληροφορεί τους πολίτες.
    Με πρόθεση να δημιουργήσει σύγχυση, αναρτά τροπολογία με άλλο περιεχόμενο από αυτό που ψήφισε η ελληνική Βουλή.
    Το ακριβές κείμενο της τροπολογίας είναι αυτό που δημοσιεύεται στην ανακοίνωση μου.
    Με τη συγκεκριμένη τροπολογία προστίθεται ως πέμπτο μέλος της προβλεπόμενης από το νόμο Επιτροπής ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.).
    Η παρουσία του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) αφορά αποκλειστικά και μόνο στην πρόταση που κάνει η Επιτροπή προς τον Υπουργό Πολιτισμού για την επιλογή του διευθυντού και του διδακτικού προσωπικού της σχολής.. Ουδεμία δε σχέση έχει με την διδακτέα ύλη ή το πρόγραμμα σπουδών της σχολής.
    Ο ισχυρισμός του κ. Συρμαλένιου ότι ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (Π.Ι.Ι.Ε.Τ.) έχει λόγο και για το πρόγραμμα και για την διδακτέα ύλη και το πρόγραμμα σπουδών είναι ψευδής.
    Επιτέλους κύριοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έστω και για μια φορά πείτε την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε συ ρήγα πέσ μας πόσα μεροκάματα έχεις στην ζωή σου; τουλάχιστον ο συρμαλένιος έχει βρέξει κώλο στην ζωή του.

      Διαγραφή
    2. ζητω συγνωμη απο το ξανεμο για τη καταχρηση της φιλοξενιας του
      δεν βρισκω ομως αλλο καταλληλοτερο μεσο να ρωτησω το βουλευτη του ΠΑΣΟΚ κ.Ρηγα να με πληροφορησει για τα παρακατω
      1) Ο Μητροπολιτης του ζητησε να ειναι μελος της επιτροπης
      2) Η επιτροπη του ιδρυματος
      3) Οι κατοικοι της πρωην κοινοτητας Πανορμου
      4) Ο λαος της Τηνου Η
      5) ηταν δικητου ιδεα ως γνωστης των εικαστικων τεχνων και των
      παιδαγωγικων δεξιοτητων. Ολα τα παραπανω τα ρωτω κ θελω πολυ κ. βουλευτα να παρω απαντηση για να μπορεσω συσκεπτομενος με τον εαυτο μου να αποφασισω αν στις επομενες βουλευτικες εκλογες θα ψηφισω ΠΑΣΟΚ. Πετρος Γ. Μωραιτης συνταξιουχος δασκαλος- Ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ απο το 1974

      Διαγραφή
  4. ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ Η ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο Κ. ΡΗΓΑΣ Κ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΕΜΕΝΗ ( Η ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ) Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ Κ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του Π.Ε.Σ.Κ.Τ.Π.Τ. ΕΠΕΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ Ο ΤΡΙΣΜΟΙΡΟΣ... ηλικιωμενος συνοδοιπορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΒΕΡΤΗ ΚΟΥΣΟΥΝΑΔΗ ΜΑΡΟΥΛΑ2 Οκτωβρίου 2014 στις 2:41 μ.μ.

    Σε μια Σχολή ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ και όχι ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ γιατί θα πρέπει να προτείνεται ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό από τον πρόεδρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ,που ως γνωστό είναι ο εκάστοτε Δεσπότης; Δεν θα έπρεπε τον πρώτο λόγο να τον έχουν Διακεκριμένοι Καλλιτέχνες!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνούσα απόλυτα με μία ουσιώδη προυπόθεση, τον προυπολογισμό της Σχολής να τον καλύπτει στο σύνολο του το Κράτος.

      Διαγραφή
    2. και γιατί τον καλυπτει ο δωρόθεος; ας μας πει πόσα λεφτά δίνει απο την μητρόπολη σε εφημερίδες και περιοδικά γαι την προβολή του;

      Διαγραφή
    3. Σε παρακαλω μην προκαλεις με τα λεγομενα σου .Τα χρηματα που δινει τι Π.Ι.Ι.Ε.Τ. δεν ειναι του Μητροπολιτη ειναι των πιστων απ ολο τον κοσμο προς τοΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝΟΥ εαν καταλαβαινεις τη λεξη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ εχει καλως . ηλικιωμενος συνοδοιπορος

      Διαγραφή
    4. συνοδοιπορε άλλη φορά μερικά σωστός τώρα εξ ολοκλήρου

      Διαγραφή
  6. σε κάποιο πρόσφατο δημοσίευμα του ο κ. πολυκανδριώτης τον ενοχλει λέει η ανωνυμία "...και την αμέσως επόμενη στιγμή μπορεί να εκτοξευθούμε σ' ένα ζοφερό ποτάμι αμετροέπειας, παραπληροφόρησης, πνευματικής θολούρας, στο οποίο «κολυμπούν» διαταραγμένοι ψυχισμοί, προβληματικές προσωπικότητες, άνθρωποι στερημένοι και στερητικοί, χειραγωγημένοι και χειραγωγοί..." πόσο διαταραγμένος πρέπει να ειναι ο ίδιος ο πολυκανδριώτης και πόσο προβλημαιτκός και ποσο στερημενος ,προβληματική προσωπικότηα και χειραγωγιμένος όλα αυτά για να θέλει αν χειραγωγεί τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "αλλαξοκωλιά" εσύ Ρήγα θα με κάνεις πρόεδρο για να μπορώ να διορίσω τον μέγάλα καλλιτέχνη Γκίζη παρασκευά και γώ έχω θυμητικό στις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έχει ρυθμισει όλα τα πνευματική εκκλησιαστικά θέματα και τώρα ξαταπιάνεται με τα καλλιτεχνικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σε κάποια επώνυμη παρέμβασή του ο κ. Δημόπουλος έγραφε Δέστε τον σύγχρονο πολιτικό και εκκλησιαστικό λόγο. Συνεπείς προς τα συμφέροντά τους προχωρούν, αλληλοκαλυπτόμενοι, σε απροκάλυπτο εγκώμιο της χαμέρπειας και του μηδενισμού. Υψώνουν το χυδαίο και υπάνθρωπο σε χριστιανικό και δημοκρατικό. Ο λόγος τους διαστροφή, η ποταπότητα συμπεριφορά τους, η κενοδοξία και ματαιοδοξία τους, τα βίτσια τους, η αναισχυντία, ο ξεπεσμός, ο ρύπος, η απαιτητική αξίωση, η αχαλίνωτη αχορτασιά τους, η κομπορρημοσύνη τους ανύσταχτο μέλημά τους.Πόσο καίριο είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάει γάντι στην περίπτωση του δεσπότη και του ρήγα..

      Διαγραφή
  10. ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΞΟΦΛΗΣΕ Ο ΡΗΓΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ.
    ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗΝ...
    ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο φανερός όπου σταθει και όπου βρεθεί διαλαλεί ότι ο πολικανδριώτης πάει για αρχιεπίσκοπος τρομάρα μας. όντως τάζει σε κάποιους όπως στον δεσποτη σερρων ότι θα τον κανει θεσσαλονικης, και κάτι αρχιμαντριτες ότι θα τους κάνει στην τάδε θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  14. παντως απ ότι ξέρω ο δεσπότης ειναι το τσιράκι του φανερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η μητρόπολη γέμισε από προτεστάντες, ιεχωβάδες, οι γάμοι οι πολιτικοί μισοί με τους εκκλησιαστικούς, (4% ήταν πριν 10 χρόνια) και ο δεσποτης κτενίζεται..όπου γάμος και γιορτή δεσποτική ο δεσπότης πρώτος...βίτσιο του οι επιτροπές, τα ταξιδια, "οι πρόβες νυφικών" (αυτό που το πατε όλες τις αποχρώσεις των αντεριών τον εμπέζουν επώνυμα για αυτό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η αχαλινωτη αχορτασιά του..θα φάει το κεφάλι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τώρα που εινια να μιλήσει ο σανταμουρης χάθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μας αξίζει κάτι καλύτερο από τον πολυκαντριώτη δεσποτη, τον γκυζη ποντίκη αντιπρόεδρο, τον ορφανό-κροντηρά δήμαρχο, τον ρήγα βουλευτή, τον αλαντοποιό πρόεδρο της αδελφότητας, το ποντικάκι σύμβουλο με πρώτο σε σταυρούς...μόνο να κουνίσουμε τα χέρια μας....αλλά απο μια κοινωνία που ύποδεχόταν τον πατακό τι περιμένει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιόν Πατακό το Κτικαδιανό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το άλλο το ξεχάσαμε καθε που γιορτάζει το μωράκι, καλεί στην γιορτή του ελάτε να με χαιρετήσετε γιορτάζω..ποιος καλεί στην γιορτή του; μόνο ο δεσποτης και τρέχουν, ευτχώς λιγοι (όσοι έχουν συμφέροντα ( η φωτογραφία έπιασε μπαμπά και κόρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. γιαβρεδελης νικος3 Οκτωβρίου 2014 στις 9:16 π.μ.

    υπό τη σκέπη της ανωνυμίας πολλοί κοκορεύνται για την άποψή τους.θα ήθελα να συμμετάσχω στη συζήτηση αλλα δεν ξεύρω με ποιούς συνομιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Κι εσύ πιός είσε ;

      Διαγραφή
    3. κύριε γιαβρεδέλη γιατί δεν απαντάτε στους επώνυμους, είναι αρκετοί, ή αν θέλετε επί του θέματος

      Διαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. σβήσατε κανένα μήνυμα; γιατί είχα δώσει συνέχεια σε ένα μήνυμα και εξαφανίστηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. όταν πάτε στην σύρα καμιά φορά, επισκεφθείτε το μητροπολιτικό μέγαρο. εκεί θα δείτε: αίθουσα θρόνου έτσι την ονομάζει ο αυτοκράτορας δωροθεάκι, δύο δωμάτια τεράστια με στολές αυτοκρατορικές...πώς να μην αισθάνεται αυτός ο άνθρωπος ότι χωρις αυτόν δεν γίνεται...δέστε πώς του φιλούν το χέρι τόσος κόσμος,...με τι μαεστρία ζητιανεύει φακελάκι... δόστε και στον διάκο κατιτις...τι περιμένετε από αυτόν τον άνθρωπο; τι σχέση μπορεί να έχει με παπά...με την συμπεριφορά του προσθέτει και ένα ρι στο τέλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παρακαλούμε να μην γράφετε υβριστικά σχόλια και ιδιαίτερα που να αφορούν την προσωπική ζωή ανθρώπων. Υπάρχει ελεύθερος χώρος για επιχειρήματα. Το συγκεκριμένο θέμα προσφέρεται για έντονο προβληματισμό και αφορά στον παρεμβατισμό την δημόσια ζωή από δημόσια πρόσωπα, στην πολιτική διαπλοκή και στην τοπικής απήχηση. Ας μην εξευτελίζουμε με την ανθρωποφαγική συμπεριφορά την ουσία της αντιπαράθεσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δηλαδή αν κατάλαβα καλά το ΠΑΣΟΚ με μισό τοις εκατό θα καθορίσει τις εκλογές στο ΙΙΕΤ και ο ρήγας καθόρισε την επιτροπή της σχολής καλών τεχνών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΙΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΙΟ!!!!!!!!!!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ ΝΗΣΙ!!!!!!!!!!!ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ????ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΝΟ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ερώτηση στο ξανεμο. στο επιβεβαιώνει ρήγας ανώνυμος έγραψε για τον ρήγα κάποιο περιστατικό που ήταν παρόν ο ίδιος. σε αυτό που ανώνυμος υπάλληλος στο ίδρυμα, έγραψε για τις στριγγλιές του δεσπότη γιατί δεν έγινε δεν κατάλαβα ακριβώς τι. του ρήγα το αφήσατε. του κ. δωρόθεου το σβήσατε. γιατί αυτή η διάκριση; μηπως απο τότε που ο αρχηγός σας άρχισε να συχνάζει στο άγιο όρος, στο πατριαρχείο και στο βατικανό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, είναι προφανές ότι οι αναρτήσεις μας αφήνουν εκτός της κριτικής τις αυτοκρατορικές πρακτικές στους κόλπους της εκκλησίας και στρέφονται αποκλειστικά απέναντι στον κ. Ρήγα. Ιδιαίτερα οι δύο τελευταίες αναρτήσεις.
      Μην ψάχνετε άλλη αιτία πέραν του ότι το σχόλιο ήταν κενό επιχειρημάτων.

      ΥΓ: Τώρα, αν σκεφτήκατε πως το "αρχηγός μας" και το επαγωγικό συμπέρασμα είναι τρόπος να χτυπήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, γελάμε, γιατί προφανώς η ικανότητά σας να αναζητάτε μικροαστικά ασυνείδητα είναι βαθιά φυτεμένη μέσα σας. Επιπλέον βέβαια του γεγονότος πως το κτητικό της αντωνυμίας είναι από μόνο του αστείο...

      Διαγραφή
  30. πολύ καλά θυμάσαι το περιστατικό για να το παίζεις τρίτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ δεν έχω πρόβλημα με την σειρά. εσύ τα έχεις καταγράψει;

      Διαγραφή
  31. ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΗΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ (ΣΚΟΠΙΜΗ???) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ Π.Ι.Ι.Ε.Τ
    ΥΓ1. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ...ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!!!!
    ΥΓ2. ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΤΗΝΙΑΚΩΝ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. τέτοια αδιαφορία;;!!! προσέξτε το τοπικό λόμπι της διαφθοράς, της λαμογιάς και της λοβιτουρας εκκλησιαστικής και πολιτικής πως συσπειρώνονται; τι κάνει το συμφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Από τη βιασύνη τους μάλλον δεν κατάλαβαν τι έκαναν! Στη σελ. 2 της τροπολογίας του κ. Ρήγα, στην τελευταία παράγραφο του σκεπτικού αναφέρεται ρητά: «Λόγω αυτής της καθοριστικής στήριξης του ΠΙΙΕΤ προς την Σχολή προτείνεται η παρούσα ρύθμιση που αφορά τη σύνθεση της Επιτροπής όπως ορίζεται στο άρθρο 3 (τρία) του Ν. 3136, στην οποία προστίθεται και ο Πρόεδρος του ΠΙΙΕΤ», ενώ στην πρόταση σημειώνεται: «Στην παράγραφο 3 του άρθρου 2 (δύο) του Ν. 3136/ 1995 (sic 1995 και όχι 1955, όπως το ορθό), στον στίχο 7, προστίθεται και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου». Ποιο άρθρο τελικά τροποποιείται, το 2ο ή το 3ο; Στο άρθρο 3 του Ν. 3136 του 1955 δεν αναφέρεται καμία Επιτροπή, άρα προφανέστατα η τροπολογία αφορά του άρθρο 2 (παράγραφο 3), όπου προβλέπεται 4μελής Επιτροπή, η οποία εισηγείται την προσθήκη ή αφαίρεση μαθημάτων (το πρόγραμμα διδακτέας ύλης καθορίζεται με άλλη διαδικασία). Αν, λοιπόν, μιλάμε για το Ν. 3136/ 1955 πού στηρίζεται η άποψη του κ. Ρήγα ότι η Επιτροπή αυτή επιλέγει το διδακτικό προσωπικό και προς τι ο φόβος του κ. Συρμαλένιου, αφού ρητά προβλέπεται ο τρόπος καθορισμού της διδακτέας ύλης (παρ. 4 άρθρου 2); «Το όποιος πληρώνει έχει λόγο» έχει εξασφαλιστεί με τη διάταξη του άρθρου 6 για τη σύνθεση της Σχολικής Εφορίας. Το πιθανότερο είναι ότι μέσα στη σπουδή τους να «τακτοποιήσουν» κάποιες εκκρεμότητες, δεν κατάλαβαν τι έκαναν! Για τους φόβους του κ. Συρμαλένιου, τους οποίους δε συμμερίζομαι, θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι μεταξύ των διδασκομένων μαθημάτων περιλαμβάνονται τα θρησκευτικά και η γυμναστική, τα οποία ουδέποτε διδάχτηκαν! Κάτι άλλο, λοιπόν, ήθελαν να κάνουν! Εύχομαι πάντως η διεύρυνση της Επιτροπής πρόσληψης προσωπικού –αν πρόκειται τελικά γι’ αυτό- με ένα θεολόγο να μη σημαίνει και διεύρυνση των κριτηρίων επιλογής (π.χ. χρηστοήθεια, ανελλιπής εκκλησιασμός, κ.λπ. συναφή)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. έχουμε στείλει τρία μηνύματα. το ένα μας το σβήσατε. δεν ξέρω πόσοι στην παναγία γνωρίζουν ότι ορισμένοι επίτροποι χρηματοδότησαν τους φοιτητές παιδιά τους. πάντως μερικοί το γνωρίζουμε. μάλιστα ο ένας χρηματοδότησε και τον φτωχό αδελφό του.αυτό το κοινοποιούμε για να στηρίξουμε το σκεπτικό: πώς αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μην αποφασίζουν για θέματα της Παναγίας κάτω απο την πίεση της παρανομιας; και όταν γράψαμε για τις στριγγλιές του δεσποτη που δεν έγινε τοποτηρητής στην ναξο ήταν για να πούμε ότι ειναι αρχομανής...(ο γνωστός παπάς ματαίως ψάχνει να βρεί τον υπάλληλο που γνωρίζει και δημοσιεύει, εξετάζοντας ώρες κλπ. ένα μήνυμα το έστειλε φίλος εξ μερους μας και ένα άλλο άλλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τώρα κατάλαβα το μήνυμα του πρώτου ανώνυμου όποιος πληρώνει έχει και τον πρώτο λόγο. Απλά πολύ απλά: εμεις θα σε πληρώνουμε όταν σε προσλάβουμε στην Παναγία αλλά έχουμε πρώτο λογο στην ψήφο σου ψήφισε το ποντικάκι μας. Εμείς σου δίνουμε τρόφημα ψήφισε τον Κροντηρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  39. Σε διάφορα εκκλησιαστικά sites , ROMFEA , AGIORITIKOVIMA κ.α. δημοσιεύτηκαν οι εναρκτήριες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στην έναρξη των εργασιών της συνόδου της Ιεραρχίας. Σε αυτές ο Μακαριότατος αναφέρθηκε σε μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε η πολιτεία προς όφελος της εκκλησίας και την ευχαρίστησε για αυτές.
    Μεταξύ των πρωτοβουλιών που ανέφερε ήταν και η εξής:
    "ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 590/1977 για τα Ιερά Προσκυνήματα και τους Ιερούς Ναούς".
    Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει τι σημαίνει αυτό?
    Μήπως τεκταίνεται ερήμην των Τηνιακών αυτό που όλοι απευχόμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Άρθρον 59.
    1. Η διοίκησις και διαχείρησις των εν τη περιοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος κειμένων Ιερών Προσκυνημάτων καθορίζεται, άτε τούτων έκπαλαι τεθειμένων, ανεξαρτήτως της μέχρι τούδε νομικής αυτών μορφής και καταστάσεως, εις την δημοσίαν λατρείαν δι' αποφάσεων της Δ. Ι. Σ., εγκρινομένων υπό της Ι.Σ.Ι. και δημοσιευομένων διά της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ, ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ...............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝΕΙΣ??????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Απλά πράγματα. Θα βγάλετε το "Τ" από το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και δεν θα χολοσκάτε για τους επιτρόπους. Θα διορίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 59 ΣΑΦΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 66 ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΠΙΙΕ ΤΗΝΟΥ ΕΞΑΙΡΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 59.Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 7/10/2014 ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ.ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΙΙΕ ΤΗΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΑΡΑ ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ.Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΙΑΥΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ .

      Διαγραφή
    2. Ο Δωρόθεος θα μας απαντήσει? Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται... και επιτέλους το κρυφτούλι πρέπει να σταματήσει!!

      Διαγραφή
  45. Η Αλοιμόνου με τον Σώχο έδωσαν το παρόν στην τιμητική εκδήλωση του Δωρόθεου για να τον τιμήσουν και εκείνοι με τη σειρά τους για τις πρωτοβουλίες που παίρνει σχετικά με το Π.Ι.Ι.Ε.Τ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ελέω Θεού μητροπολίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ελέω ταχυδακτυλουργίας Χριστόδουλου. Ήταν ο ίδιος καταμετρητής και μέτρησε τα λευκά και αντιπάλου του υπέρ του. Τώρα το παίζει Μάο: μεγάλος τιμονιέρης οιακοστρόφος, τρομάρα μας. Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτή η κενοδοξία του (ΔΟΛια) ήταν το μεγαλύτερο λάθος του... όλοι οι δεσποτάδες θα το θυμούνται όταν έρθει η ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Και τι θα βγουν οι ντηνιακοί στους δρόμους και θα κλείσουν τα λιμάνια ως συνήθως???
    Αν ισχύει ότι άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο για το Ίδρυμα και ο δήμος κοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου,αύριο πρωί πρωί πρέπει να είναι έτοιμες οι παραιτήσεις του δημάρχου νυν και πρώην και όλου του δημοτικού συμβουλίου ανεξαιρέτως,διαφορετικά ας τους γράψει η ιστορία ως συνένοχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Προφανώς η αλλαγή στην εποπτεία του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. μεταφέρθηκε στην ιερά σύνοδο τώρα, σε μια προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας σε ενδεχόμενο αλλαγής συσχετισμών μέσα στην βουλή, σε μια προσπάθεια παράκαμψης μιας νέας κυβέρνησης, “εχθρικής” ίσως για τα συμφέροντά τους. Ουσιαστικά λοιπόν το παιχνίδι δεν άλλαξε, απλά φαίνεται ότι κάποιοι παίκτες θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν, και ίσως αυτοί να είναι που διαμαρτύρονται ανώνυμα.

    Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος... το θέμα δυστυχώς δεν τοποθετείται στην σωστή του βάση...υπάρχουν και κοινοί θνητοί που ενδιαφέρονται πραγματικά και ουσιαστικά για τις εξελίξεις στο θέμα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, ανώνυμα μεν...ανιδιοτελώς δε

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ Π.Ι.Ι.Ε.Τ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ...

      Διαγραφή