Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

κοινό Τηνίων: 6η και 7η ανοικτή συγκέντρωση σε Καλλονή και Κώμη-Δελτίο τύπου

                   
            Κοινό Τηνίων                                                             Τήνος, 25 Μαρτίου 2014
   Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Κοινό Τηνίων» συνεχίζοντας τις συναντήσεις της με τους δημότες της Τήνου, συναντήθηκε το Σάββατο 22 Μαρτίου και την Κυριακή 23 Μαρτίου διαδοχικά με τους κατοίκους της Καλλονής και της Κώμης. Μετά μια μικρή εισαγωγή και παρουσίαση της κίνησης από τα μέλη της κίνησης ο λόγος πέρασε στους παρευρισκόμενους.
Στην Καλλονή, παρά την πολύ μικρή συμμετοχή, συζητήθηκαν τοπικά θέματα όπως η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων του χωριού (δρόμοι, πλατείες, χαντάκια κλπ), η καθαριότητα των μονοπατιών και των αγροτικών δρόμων, η μεγάλη αξία του νερού για μια περιοχή που το νερό πάει χαμένο και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος όπως η υγεία και η έλλειψη αγροτικών ιατρών, το σφαγείο, οι μεσάζοντες στην διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.
Στην Κώμη, προτάθηκαν και συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα των Κάτω Μερών όπως τα απόβλητα που πάνε ανεπεξέργαστα και μολύνουν το λιβάδι, τα σκουπίδια, η ποιότητα του παρεχόμενου νερού, η ανύπαρκτη  τουριστική προβολή των Κάτω Μερών, η διάθεση των αγροτικών προϊόντων, η έλλειψη τακτικής συγκοινωνίας, το οδικό δίκτυο, οι αγροτικοί δρόμοι,  ο περιφερειακός της Κώμης, ο αγροτουρισμός και εναλλακτικός τουρισμός  κλπ. 


Η συντονιστική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου