Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ex Silentio, δηλαδή: σιωπηρά, λόγω έλλειψης αντίθετου επιχειρήματος!

Στην σκιά των πολυδιαφημισμένων πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων και βραβεύσεων, πραγματοποιήθηκε στην Κώμη το Σάββατο 4 Ιανουαρίου μια μουσική συναυλία από το συγκρότημα Ex Silentio του οποίου τα μέλη βρέθηκαν στο νησί μας για την ηχογράφηση του μουσικού τους άλμπουμ το οποίο θα διανεμηθεί από την Carpe Diem Records μέσα στο Φθινόπωρο του 2014. 
Η ομάδα, αποτελούμενη από τους: Δώρα Μπάκα, Δημήτρη Κουντουρά, Θύμιο Ατζάκα, Ανδρέα Λινό, Ηλέκτρα Μιλιάδου, Tobias Schlierf και Νίκο Βαρελά έδωσε τις πρώτες μέρες του Γενάρη την πιο αυθόρμητη και πιο αυθεντική συναυλία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο νησί μέσα στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννου στην Κώμη, χρονικά μακριά από την καταιγίδα πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού. 
Το συγκρότημα παρέμεινε στο νησί για 4 μέρες συνολικά και η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Ιεράς Μονής Ουρσουλινών στα Λουτρά που διέθεσαν εγκάρδια και φιλόξενα η αδ. Θηρεσία, ηγουμένη της κοινότητας και η Καθολική Αρχιεπισκοπή.
Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση οργανώθηκε και ανακοινώθηκε μόλις μια μέρα νωρίτερα, ο ναός γέμισε (!) και όσοι τυχεροί βρέθηκαν εκεί απόλαυσαν μια εκπληκτική εκτέλεση μουσικών κομματιών από τον Μεσαίωνα έως την εποχή του Μπαρόκ. Το παρατεταμένο χειροκρότημα, εξίσου αυθόρμητο με την μουσική εκδήλωση, ήταν ένα μικρό ευχαριστώ σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο και ελεύθερη δημιουργία!
"Σιωπηρά" σας παραθέτουμε αποσπάσματα που αντλούμε από το κανάλι της Carpe Diem Records:


το βίντεο το κατεβάσαμε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=tscqOZrO7xc
περισσότερα βίντεο από το Ex Silentio και την Carpe Diem Records θα βρείτε εδώ: https://www.youtube.com/user/CarpeDiemFernsehen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου