Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα εισιτήριο, πήγαινε – έλα, προσφορά του Δημάρχου Τήνου στον Υπουργό Οικονομικών




                                      Τήνος, 5/9/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα εισιτήριο, πήγαινε – έλα, προσφορά του Δημάρχου Τήνου
στον Υπουργό Οικονομικών

Κε Υπουργέ
Είμαι υποχρεωμένος απέναντι στους πολίτες της Τήνου, να καυτηριάσω το «μπάχαλο» που μας επιφύλαξε το Υπουργείο Οικονομικών, σε ό,τι αφορά τη Δ.Ο.Υ. Τήνου. Αν σας ενδιαφέρει (γιατί αμφιβάλλω, ειλικρινά) κε Υπουργέ των Οικονομικών, σας περιγράφω με δύο λόγια την κατάσταση που με αποκλειστική ευθύνη σας διαμορφώθηκε στο νησί της Τήνου. Σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2013:
Για αγορά κινητού παράβολου (το απλούστερο πράγμα που θα μπορούσε να αξιώσει κανείς) οι πολίτες ταξιδεύουν στη Σύρο ή Μύκονο!!!
Για να λάβει φορολογική ενημερότητα ο πολίτης της Τήνου, πρέπει να σταλεί αίτηση προς τη Δ.Ο.Υ. Σύρου και να αναμένει, αν είναι τυχερός, να την λάβει την επόμενη με τοcourier, με καταβολή βεβαίως 12 περίπου ευρώ!!!
Ο Κώδικας δεν λειτουργεί, βιβλία δεν θεωρούνται ούτε ακυρώνονται και ο κατάλογος των παραδειγμάτων που θα μπορούσα να παραθέσω δεν έχει τελειωμό. Διερωτώμαι ποιος είναι δίκαιο να πληρώσει τα έξοδα όσων υποχρεωθούν να πληρώσουν ταχυμεταφορά, να ταξιδέψουν ή και να διανυκτερεύσουν από δω και πέρα, αντίθετα προς τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου….
Χθες μόλις, 4-9-2013, η Δ.Ο.Υ. Σύρου, μας γνωστοποιεί επιτέλους (αφού της είπαμε ότι ο Δήμος δεν διαθέτει…) ότι μας παραχωρεί Η/Υ (!) και μας ζητά να τους τοποθετήσει τεχνικός του Δήμου! Για γραφεία και καρέκλες των δύο (2) υπαλλήλων του ΚΕΦ ούτε λόγος. Το ΚΕΦ που υποσχεθήκατε υπάρχει και σήμερα, μόνο στα χαρτιά σας.
Θυμάμαι καθαρά, γιατί ήμουν παρών και εξέφρασα τη δυσπιστία μου, τις διαβεβαιώσεις σας και των επιτελών σας, σε σύσκεψη στην Αθήνα (παρουσία του κ. Βρούτση) ότι κανένας δεν θα ταλαιπωρηθεί, κανένας δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει σε άλλο νησί για την εξυπηρέτησή του, κανένας υπάλληλος δεν θα μετακινηθεί (και τώρα ετοιμάζονται για τη μετακόμισή τους), ότι αφού λειτουργήσει το ΚΕΦ, τότε μόνο θα κλείσει η Δ.Ο.Υ. ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση και τόσα άλλα.
Αποδείχθηκαν εύκολα λόγια οι όποιες διαβεβαιώσεις σας. Σας προσφέρω λοιπόν ένα εισιτήριο πήγαινε – έλα με το πλοίο της γραμμής, να επισκεφτείτε αύριο κιόλας την Τήνο, ένα από τα θύματα της άδικης πολιτικής σας (όχι το μόνο, βεβαίως) για να διαπιστώσετε, ιδίοις όμμασι, την εικόνα διάλυσης που υπάρχει, με ευθύνη σας και των υπηρεσιών σας (δεν αναφέρομαι σε τριτοκοσμική κατάσταση μόνο και μόνο για να μην αδικήσω τον …τρίτο κόσμο). Να ακούσετε τους πολίτες της Τήνου, τους λογιστές, τους υπό μετακόμιση υπαλλήλους σας, το Δήμαρχο. Θα γυρίσετε στην Αθήνα σοφότερος, είμαι βέβαιος.

Καλή αντάμωση στην Τήνο.

Ο Δήμαρχος Τήνου
Παναγιώτης Κροντηράς

2 σχόλια:

  1. Ευτυχώς όμως που είχαμε τον Βρούτση το 15αύγουστο και δεν θα χρειαστεί ο Δήμαρχος να προσφέρει και σ' αυτόν εισιτήριο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΖΑΜΠΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΤΖΑΜΠΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΥΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή