Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ανεμομαζώματα (Ιούνιος 2013, Αρ. 6)

 περηφάνια των μικρών ανθρώπων είναι να μιλάνε συνεχώς για τον εαυτό τους, και των μεγάλων ανθρώπων: να μη μιλάνε καθόλου για τον εαυτό τους."

Βολταίρος

Νέα από "άλλο" πλανήτη...

Τήνος και περηφάνια! Κάναμε τον Κυριάκο Υπουργό – έχει πατήσει πολλάκις τα πανίερα χώματα! Κι εφόσον άρχισα από περηφάνια, θα θυμίσω πως είμαστε περήφανοι επίσης γιατί ο ένας είναι ερωτευμένος με το νησί, η άλλη έμαθε να ξεχωρίζει τα θυμάρια και ο τρίτος επειδή είμαστε παρεξηγημένοι… Συγχωρήστε μου την εμμονή αλλά είναι αγαπημένη ασχολία το σύμπλεγμα κατωτερότητας.

Περηφάνια λοιπόν, περηφάνια και τιμή στον άοκνο επιστήμονα, τον άγνωστο στρατιώτη και τον αφανή ναύτη… Σλουουουουουρπ!

Μνημείο στην θάλασσα και να σου του βαπόρι μαζεύει καπάκια, προσφορά στον συνάνθρωπο. Το εισιτήριο 23 ευρώ!

Λίγο πριν η ΔΗΜΑΡ πάρει εξιτήριο (από νοσοκομείο και τρελάδικο δεν αποχωρείς, παίρνεις εξιτήριο) ο αγαπημένος φίλος Τριαντάφυλλος πρόλαβε να την συμπεριλάβει στο άρθρο του. Τα είπαμε όμως, δεν είναι κακό κάποια ξυπνητήρια να χτυπάνε πιο αργά, είναι κακό που στα όνειρά τους βλέπανε σωτηρία στη ΝΔ και αφού ξύπνησαν δεν ζήτησαν ένα συγγνώμη. Στον εαυτό τους πρώτα.

Πρώτα να βρούμε δουλειά… Τι λες να κάνουμε τους securities; Πιασμένες οι θέσεις αδέλφια! Στην επετηρίδα προηγούνται ξηλωμένοι από το σώμα για «ατασταλίες», ακολουθούν γυμνασμένα αυγά και βλέπουμε…

Βλέπουμε και την συγκυβέρνηση Ενωμένων ΝουΔουΠαΣοΚων. Ότι δηλαδή ο καθένας μόνος του κατέστρεψαν την χώρα και τώρα παρεάκι θα είναι καλύτερα. Τι σχέση έχει αυτό με το νησί; Περισσότερη αν κάποιος ερμηνευτής των γραφών μπορέσει να εξηγήσει στον πολιτευτή της ΝΔ που ακόμη δεν φαίνεται να έχει καταλάβει, πως δεν είναι συναδελφικό να βλέπει τόσους βουλευτές, υπουργούς και παράγοντες και να αμελεί ένα καφεδάκι με τον «αποτυχημένο λογιστάκο», χαρακτηρισμό που έδωσε άγνωστός μου σε φαρμακείο της γειτονιάς της Αθήνας!

Στην Αθήνα δεν πουλάνε τα ναρκωτικά! Έχουνε την κυβέρνηση! Γι’ αυτό τελευταία τα πιάνουν κατά το νησί μετά και μας τρίβουν στην μούρη και το σήμα της Παναγιάς της Μπουρμπουλήθρας…

Τώρα βέβαια από το «Μπουμπουλήθρα», μου ήρθε στο μυαλό η Κολυμπήθρα και μιας και δεν δόθηκε σημασία στα Ανεμομαζώματα 4 θα επιμείνω: Οι surfers δεν τα έβαλαν κάτω και μπράβο τους. Στην ίδια γραμμή και οι αναρριχητές του Εξωμβούργου!  Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί περιμένω τους θεματοφύλακες της νομιμότητας να αφήσουν τις τουφεκιές στον αέρα στα παιδιά που χαίρονται το κύμα και ν’ αρχίσουν την κάθαρση στα μεγαλοπαράνομα!  

Κάθαρση άρχισε και ένας λαμπρός πρώην όταν άφησε για λίγο τα σχόλια για τις εορτές των αγίων και σχολίασε την «ιερότητα» της «αυτηνής» του Μπερλουσκόνι. «Πόσταρε» και μια πανίερη εικόνα «να κολάσει τους διαβόλους…»! Στο μεταξύ είχε κάνει και μια παρένθεση στήριξης στο πολλά υποσχόμενο νιάτο της ΝουΔου. Συντοπίτης μας κι αυτό! Ω πόση περηφάνια ν αντέξω; Αφού είναι ΝουΔου, να βγεις να το φωνάξεις να το πεις! Μην μας το παίζεις ανεξάρτητος και συμφιλιωτής. Βαθιά μέσα σου «ΝουΔου» χτυπάει η καρδιά σου. Μην στεναχωριέσαι, το πεις δεν το πεις θα σε πάρει στον πάτο!

Στον πάτο και η τοπική κοινωνία. Εκεί που πιστεύεις πως δεν υπάρχει πιο κομψός τρόπος για απειλές, επιβεβαιώνεσαι! Πάντως προς γνώση όλων όσων ακόμη δεν το μυρίζονται: Αυτός που νιώθει να μην απειλείται, συνήθως δεν εκτοξεύει και απειλές. Από την άλλη εκείνος που απειλεί είναι αυτός που αρχίζει να νιώθει ευάλωτος: Δια του λόγου το αληθές σας παραπέμπω στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας την τελευταία τριετία…

Και πως μου ήρθε στο μυαλό ξαφνικά το κοινωνικό φαρμακείο… Χάπια χρειάζομαι πλέον!

Κάνω αίτημα οι επιστολές να τυπώνονται και σε αφίσες να τις διαβάζουν και όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο. Αν και αυτό το κομμάτι του πληθυσμού είναι υπό εξαφάνιση. Εδώ πρόσβαση στο δίκτυο η μαμά μου… Τι νομίζεις; Γιατί προσέχω τι γράφω; Φοβήθηκα τις μηνύσεις; Ε λοιπόν όχι… Την μαμά μου φοβήθηκα!

Για αφίσες πήρε το μάτι μου και στον «μεγάλο ρουφιάνο» (όπως μου αρέσει να αποκαλώ το facebook για να μην παρεξηγηθούμε). Και εννοείται κακή επιλογή να κολλάμε τις αφίσες μας ανεξέλεγκτα, αλλά όσοι το κάνουμε ας σεβόμαστε αυτούς που έβαλαν την αφίσα πριν από εμάς. Να μην κάνουμε κουβέντα για τις αποκαθηλώσεις αφισών εκδηλώσεων που έτυχε να γνωρίζω τους διοργανωτές… Τα είχαμε δει και με το Ξάνεμο. Δεν προσπαθώ καν να μπω στην λογική του «δράστη». Ούτε στην πρώτη περίπτωση, ούτε στην δεύτερη.  

Το αφισάκι πάντως για την επίσκεψη του γιατρού κ. Μήτση ήταν κάτι που θυμάμαι από μικρός στις κολώνες του χωριού! Βλέποντας την ανακοίνωση στα blogs κατάλαβα πως οι καιροί αλλάζουν!


ΥΓ: Οι καιροί αλλάζουν! Οι άνθρωποι ίσως όχι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου