Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Στο κυπριακό κράτος η περιουσία της εκκλησίας; (βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ έκανε τη σχετική πρόταση στον Νίκο Αναστασιάδη. 

arxiepiskoposkiprouΣτη διάθεση του κράτους έθεσε την περιουσία της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου ο Μακαριότατος δήλωσε ότι εισηγήθηκε τρόπους εξόδου από την κρίση και συγκεκριμένα εισηγήθηκε να προβεί η κυβέρνηση στην έκδοση ομολόγου. Ο λαός και η Εκκλησία, είπε, θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
Διαβεβαίωσε, σύμφωνα με το Sigmalive, ότι όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του τόπου, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σωθεί ο τόπος και να σταθούμε στα δικά μας πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων. «Είναι θαυμάσιος ο λαός μας. Αγαπά την πατρίδα του. Η εκκλησία, τα μοναστήρια, οι ενορίες, οι πιστοί, θα αγοράσουν όλοι ομόλογα. Όλη η περιουσία της εκκλησίας είναι στη διάθεση του κράτους», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης του ανέφερε ότι ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση.


Πηγή:thepaper.gr

Σχόλιο Ξάνεμου: Υπάρχουν παπάδες και Παπάδες. Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου σίγουρα με την κίνησή  του αυτή έδειξε τη σωστή διάσταση πολιτικής και εκκλησίας.
Καλημέρα σας κύριε Ιερώνημε...

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΑΤΣΟΙ.
    ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΜΕ. ΝΑ ΣΥΝΤΡΕΞΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντως απο αυτο φένεται οτι οι κληρικοι συμπονουν με το λαό και δεν είναι μόνο ευχολόγια, παχιά και τετριμένα λόγια.δεν προσπαθουν να κρυφτούν πίσω απο διαφιμιστικές καμπάνιες συσητίων τα οποία συσήτια απλώς συντονίζουν.(γιατι φυσικά τα αγαθά βάζουν άλλους να τα μαζε΄ψουν για να ταίσουν το κόσμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή