Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Διάλεξη Μίσους Σαμαρά Για “Άκρα Αριστερά, Αναρχία, Ακροδεξιά”


Διάλεξη μίσους Σαμαρά για “άκρα Αριστερά, αναρχία, ακροδεξιά”

Τη θεωρία των άκρων στην πιο μισαλλόδοξη εκδοχή της επανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τον  χαιρετισμό του στη “Διεθνή Διάσκεψη Νέων ενάντια στη βία των άκρων”, μια εκδήλωση της γαλάζιας νεολαίας της ΟΝΝΕΔ.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, “η άκρα Αριστερά συναντά την αναρχία, με το λαϊκισμό να αποτελεί το συνδετικό τους κρίκο. Όμως, δυστυχώς ο λαϊκισμός, όταν συνδυάζεται με την απόγνωση και τη δημαγωγία, μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο επικίνδυνος. Το είδαμε στα επεισόδια βίας σε πολλές χώρες, αλλά και σε φαινόμενα μισαλλοδοξίας. Και η άκρα Δεξιά, επίσης, συστηματικά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες. Το χειρότερο είναι ότι και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο. Και διαλύουν τις κοινωνίες”.
Το τσουβάλιασμα των μαχαιροβγαλτών της ακροδεξιάς, των φιλοναζιστών (την ιντελλιγκέντσια των οποίων δεξιοί υπουργοί διορίζουν ως συμβούλους) με τους αριστερούς, στο όνομα του λαϊκισμού επιχειρεί ασφαλώς να εμφανίσει τη μνημονιακή τρομοκρατία της λιτότητας και της κατάλυσης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων ως χρυσό μέσο όρο ή κέντρο που εγγυάται την ομαλότητα και την τάξη.
Γι’ αυτό όπως συνέχισε, “δε φοβόμαστε να αντιπαρατεθούμε με όσους επιλέγουν τη βία κόντρα στη λογική. Δεν φοβόμαστε και δεν διστάζουμε να αντιπαρατεθούμε με κηρύγματα μίσους. Και δεν φοβόμαστε, γιατί πολύ απλά, αν εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, οι ακραίοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης”.
Ολόκληρη η ομιλία εδώ.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την ομιλία “χυδαία προπαγανδιστική προσπάθεια να κρύψει την αντιδραστική θεωρία «νόμος και τάξη», τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή σε βάρος του λαού, των εργαζόμενων, των αγροτών και αυτοαπασχολούμενων που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους σε συνθήκες κρίσης”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ”την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός επαναφέρει τη χυδαία θεωρία των δύο άκρων έτσι ώστε να καλύψει τις ακραίες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να ενοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες, ο Γραμματέας του κόμματός του καταψηφίζει την πρόταση περί άρσης της ασυλίας του Η. Κασιδιάρη” και έκανε λόγο για “στρατηγική της έντασης και του εμφυλιοπολεμικού διχασμού” η οποία “δεν καταδεικνύει απλώς τη διολίσθηση της κυβέρνησης και της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις, αλλά υπονομεύει ανοιχτά τη δημοκρατία και τα δικαιώματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου