Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Kαταργούνται Οργανισμοί. Γιατί;



Ακόμα δεν ορκίστηκε ο δοσίλογος, συνεχίζουν ακάθεκτοι το σχέδιο καταλήστευσης του λαού και καταστροφής της χώρας.
 Καταργούνται ή συγχωνεύονται 60 Οργανισμοί, χωρίς καμιά αντίρρηση, χωρίς καμιά επαναδιαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους.
Στους φορείς αυτούς δουλεύουν πάνω από 3.000 συνάνθρωποι μας.
Προσέξτε τώρα την τύχη των εργαζομένων, έχει ενδιαφέρον :
Οι συμβασιούχοι θα χάσουν τη δουλειά τους, οι συμβάσεις μετά τη λήξη τους δεν ανανεώνονται ή θα προσμετρούνται, αν πάρουν κανένα, ως νέες προσλήψεις.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μετατάσσονται σε άλλον οργανισμό του Δημοσίου. Η μετάταξη θα είναι υποχρεωτική. Ο υπάλληλος θα πρέπει να αποδεχθεί τη νέα θέση αλλιώς θα βρεθεί στο δρόμο.
 
Το πλεονάζον προσωπικό που δεν μπορεί να μεταταχθεί τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας για 1 χρόνο, λαμβάνοντας το 60% του μισθού και μετά θα απολύεται.

Το πιο άσχημο είναι ότι οι μετατάξεις θα θεωρούνται προσλήψεις και θα υπάγονται στον κανόνα 1 πρόσληψη - 5 ή 10 (αυτό παίζεται) αποχωρήσεις.
Δηλαδή θα μείνουν το πολύ 600 και 2.400 θα γίνουν άνεργοι.

Ξέρω τι θα πεις μικροαστέ. Στον ιδιωτικό τομέα τι γίνεται, για τον τρόπο που μπήκαν στο δημόσιο κλπ.  Έχεις δίκιο σ’ ότι αφορά το ρουσφέτι. 

Αναρωτήσου όμως, αν σε συμφέρει εσένα, που είσαι άνεργος το να προσθέτουν 3.000 και πλέον νέοι άνεργοι, (2.400 απολυμένοι και 600 που δεν θα προσληφθούν λόγω μετάταξης των υπαλλήλων), με προϋπηρεσία οι περισσότεροι. Αν συμφέρει τον επιχειρηματία, που βλέπει τον τζίρο να μειώνεται, να μην έχουν μισθό να αγοράσουν άλλες 3.000 οικογένειες. 

Πολλοί απ αυτούς έχουν δάνεια, που τα πήραν γιατί ήταν δημόσιοι υπάλληλοι. Θα μπορούν να τα αποπληρώσουν; Η θα τους πάρουν τα σπίτια οι Τράπεζες και θα έχουμε χιλιάδες ανθρώπους να ζουν από τα συσσίτια άστεγοι;
Ναι ξέρω μικροαστέ. Τα χει πει κι ο Πάγκαλος. Χαραμοφάηδες κοπρίτες κλπ. Μίλησε βέβαια ο «πετυχημένος», αυτός που πληρώνονταν από το λαό, για να καταστρέψει τη χώρα. Καλύτερα μην πω περισσότερα, περιμένω το λαό να τον ευχαριστήσει κατάλληλα για όσα έκανε. Τα παλιά (ΙΜΙΑ, ΟΤΣΑΛΑΝ) και τα νεότερα (ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ). Του χρωστάμε τόσα πολλά άλλωστε.

Ρίξε μια ματιά στους Οργανισμούς που καταργούνται.
Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης "Σύνθεση" Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας "Αθήνα" Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων "Έδρα" Ομοσπονδία Άρσης Βαρών Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Αλθαία Αθλητικό Κέντρο Χανίων ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, "Συν-ειρμός" Ωδείο Αθηνών Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης ΙΑΣΙΣ Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακχαρώδη Διαβήτη.

Παρατηρείς ότι τα περισσότερα, εκτός από κάποια που αφορούν αθλητισμό και τέχνες – πολιτισμό, αφορούν τη υγεία. Σε ρωτώ λοιπόν. Αυτοί που εξυπηρετούταν από αυτούς τους οργανισμούς έγιναν καλά;
 Τι θα γίνουν; Θα έχουν την φροντίδα των Νοσοκομείων, που τους λείπουν ως και τα απαραίτητα λόγω περικοπών;

Σίγουρα θα πεις ότι στοίχιζαν πολλά. Ε, τώρα να μη γίνω λιγάκι λαϊκιστής; Τα κόμματα έχουν φεσώσει τον λαό με εκατοντάδες εκατομμύρια. Με τον Καμμένο δεν συμφωνώ καθόλου πολιτικά. Είναι η ΝΔ με άλλο πρόσωπο. Αυτό τα λέει όλα. Αλλά έκανε μια παρατήρηση σωστή. Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ αν αλλάξει όνομα, σήμα και ΑΦΜ, προσέχεις και ΑΦΜ, θα φεσώσει τον ελληνικό λαό με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που χρωστά. Κοίτα τη φωτογραφία. Θυμάσαι, όταν έπαιρνε δάνεια με εγγύηση τα ποσοστά του. Τα χρωστά κυρίως στην Αγροτική. 

Σε ρωτώ κι εγώ. Γιατί δεν παίρνουν πρώτα αυτά που τους χρωστάνε τα κόμματα. Τα κόμματα αποτελούνται από βουλευτές οι οποίοι παίρνουν μισθό και έχουν περιουσία. Να πάρουν από αυτούς, έχουν μπόλικα. Γιατί να υπάρχει επιδότηση των κομμάτων; Για τα καλά που μας κάνανε; Να τους πληρώσουμε κι από πάνω; 
Γιατί δεν πιάνουν τον Τσουκάτο για το μαύρο χρήμα να βάλουν πρόστιμο.
 
Την περιουσία του Άκη την κατέσχεσαν; Εδώ για μικροποσά σε πετάνε στα σκουπίδια, σου παίρνουν το σπίτι, βάζουν χέρι στο μισθό σου.

Και οι συμβάσεις που στοίχησαν τόσα και δεν κάνανε τίποτα; Εκεί τι πρέπει να γίνει; Για να μην πω πόσο στοιχίζει η συμμετοχή μας σε διάφορες ανθρωπιστικές σφαγές και βιασμούς αμάχων του ΝΑΤΟ. 
Θέλουν σκλάβους, δεν θέλουν ανάπτυξη. Θέλουν άγριο καπιταλισμό. Όποιος πληρώνει έχει υγεία. Οι υπόλοιποι ας πεθάνουν. Θέλουν να είσαι στη μιζέρια, στην φτώχια, στον τρόμο. Αυτό που ο μαρξισμός ονομάζει λούμπεν (εξαθλιωμένος, που το μόνο που κοιτά είναι η επιβίωση). 
Νομίζεις εσύ του ιδιωτικού τομέα, ότι θα τη γλυτώσεις. Το δημόσιο ως τώρα, ήταν σημείο αναφοράς. Υπήρχαν δικαιώματα, αποδοχές, αυξήσεις, που μπορούσαν να τα διεκδικήσουν και στον ιδιωτικό τομέα. 
Κοίτα τώρα τι γίνεται με τα πεντάμηνα. Τις ΚΟΧ (Κοινωφελή Εργασία). Παρακάμπτουν τον ΑΣΕΠ, που οι ίδιοι ψήφισαν, με τον τρόπο προσλήψεων, τις οποίες δεν βγάζουν οι δήμοι και το δημόσιο αλλά μερικές ΜΚΟ, βάζουν τους νέους να δουλεύουν για πενταροδεκάρες, και στο τέλος θα τους ρίξουν και μια κλωτσιά. Το τραγικό είναι, ότι γίνεται χαμός στα γραφεία βολευτων για ρουσφέτι. 
Παλιά βάζαν μέσο για μόνιμοι, τώρα για πεντάμηνο. Ψηφήστε τους ξανά και θα βάζετε μέσο για την ουρά στο συσσίτιο.
Εσύ τι λες να γίνει στον ιδιωτικό τομέα; Αν δεν είσαι τελείως ανασφάλιστος, οπότε την έβαψες σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, θα σου πει το αφεντικό: Για τόσους μήνες για 4 ώρες θα σε πληρώνω για 5 μέρες. Άσχετα αν οι 4 ώρες στην πράξη, θα γίνουν 10 γιατί θα «υπάρχει δουλειά» και δεν μπορείς να τον «αφήσεις μόνο» και οι 5 μέρες θα γίνουν 6 ή και 7. Τα ξέρεις. Και από μισθό; Κρίση, ο τζίρος πεσμένος (εκεί δεν έχει δουλειά), εφορία (σωστά, αλλά ο υπάλληλος φταίει για την αύξηση ΦΠΑ και τα χαράτσια;) και άλλες δικαιολογίες.
Κοντολογίς, το αφεντικό θα εκμεταλλεύεται εσένα όλο και περισσότερο, αφού το κράτος θα κλέβει τους μικρομεσαίους αλλά και τους υπαλλήλους όλο και περισσότερο, ζητώντας νέα χαράτσια, νέα μέτρα, γιατί δεν πέτυχαν τα παλιά. Κι όσο αντέξεις. Η εργασία απελευθερώνει έλεγαν στο Άουσβιτς, οι ναζί. Και να πεθάνεις υπάρχουν άνεργοι, δόξα το μνημόνιο.

Κοίτα γύρω σου, κοίτα την κόλαση. Είναι η Ευρώπη των Αφεντικών. Αυτό ψήφησες. Πρόσεχε στο μέλλον. 
Και ναι, υπάρχει λύση. Φτάνει να το θέλεις να αγωνιστείς, να διεκδικήσεις, να τολμήσεις. Θα το τολμήσεις όμως; Η αλυσίδα που σε κρατά λέγεται φόβος.
Απελευθερώσου από το φόβο. Σπάσε τις αλυσίδες. Μπορείς και δεν θα είσαι μόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου