Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μερικές Αλήθειες


Μερικές αλήθειες που αξίζει να γνωρίζουμε για να αξιολογούμε πιο προσεκτικά όσα μας λένε. Το παρακάτω κείμενο συντάχθηκε αποκλειστικά με αναφορές που μπορεί να βρει ο καθένας μας στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην βικιπαίδεια. Η επιλογή της βικιπαίδειας είναι σκόπιμη ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατό η αντικειμενικότητα του κειμένου και η ευρύτερη αποδοχή των πληροφοριών που περιέχει. Πατώντας πάνω στους υπερσυνδέσμους ο αναγνώστης μπορεί να πλοηγηθεί στα αντίστοιχα άρθρα.

Alpha TV
Ιδιοκτησία: 66,6% στον γερμανικό όμιλο RTL και το υπόλοιπο στον Δ. Κοντομηνά (εξαγόρασε από τον όμιλο Αλαφούζου). Στις αρχές του έτους ανακοινώθηκε η σταδιακή αποχώρηση του RTL και η πλήρης εξαγορά πάλι από τον Δ. Κοντομηνά.
Ο Δ. Κοντομηνάς είναι ιδρυτής της INERAMERICAN. Στον ίδιο όμιλο ανήκει και η MILLENIUM ΒΑΝΚ. Το 2005 ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία και υπεξαίρεση, μετά από καταγγελία ομογενών της Νοτίου Αφρικής που υποστηρίζουν ότι τους εξαπάτησε. Στις 29 Απριλίου 2010 αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

ANT1
Ιδιοκτησία: Μίνωα Κυριακού
Ο Μίνως Κυριακού είναι εφοπλιστής και επιχειρηματίας. Διετέλεσε μέλος και πρόεδρος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής μέχρι το 2007. Έχει κάνει καταπάτηση τεσσάρων στρεμμάτων στο Πεδίον του Άρεως […] με την κάλυψη του Δήμου Αθηναίων και της Νομαρχίας Αθηνών. Τον Φεβρουάριο του 2007 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 48 μηνών χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές […] Κατόπιν τούτου, υπέβαλε έφεση και κλήθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ έως ότου γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Mega Channel
Ιδιοκτησία: Τηλέτυπος (μετοχική σύνθεση στις 29/02/2008:  Πήγασος Εκδοτική και Εκτυπωτική Α.Ε. 24,89%  - συμφερόντων Γ. Μπόμπολα, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. 22,11%, BNP PARIBAS Private Bank (Switzerland) SA 4,69%, Eurofinanciere D. Investissement Monaco 4,04%, Premier Ltd 3,10%, Saran Holdings S.A. 2,70%, Χ.Κ. Τεγόπουλος - Εκδόσεις Α.Ε. 2,68%.)
Ο Γ. Μπόμπολας δραστηριοποιείται στις κατασκευές μέσω του Ελλακτώρ (συγχώνευση Άκτωρ και Ελληνικής Τεχνιδομικής – ο Άκτωρας σχεδόν μονοπωλεί στα μεγάλα δημόσια έργα: Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Αττική Οδός, Ολυμπιακό χωριό, Μουσείο της Ακρόπολης, ΟΑΚΑ, Ψυτάλλεια κοκ ). Στον χώρο των μέσων μαζική ενημέρωσης ο Γ. Μπόμπολας διατηρεί την εφημερίδα Έθνος, την εφημερίδα Ημερησία και μεγάλο ποσοστό στο πακέτο της NOVA. Κατέχει και μεγάλος μέρος των μετοχών του καζίνου της Πάρνηθας.
Στον δημοσιογραφικό οργανισμό Λαμπράκη συμπεριλαμβάνονται τα Νέα, το Βήμα, το in.gr κτλ.

ΣΚΑΪ
Ιδιοκτησία: Όμιλος Αλαφούζου
Στον όμιλο ανήκει και η εφημερίδα Καθημερινή που πέρασε από τον Γ. Κοσκωτά. Ο Αλαφούζος ήταν στην ιδρυτική πεντάδα του Mega channel. Στο παρελθόν έχει παραδεχτεί χρηματοδότηση της ΝΔ με 1 εκατ. δολάρια. Στον όμιλο ανήκουν και έξι ναυτιλιακές εταιρίες μερικές από τις ισχυρότερες διεθνώς.

STAR Channel
Ιδιοκτησία: Το πλειοψηφικό πακέτο βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Μέλος της Οικογένειας Βαρδινογιάννη (Η Όλγα Κεφαλογιάννη) πολιτεύεται ως βουλευτής.  Στην οικογένεια ανήκουν ακόμη και τώρα ο Παναθηναϊκός, η Motor Oil Ελλάς και η ΑΝΕΚ.

Λαμβάνοντας μόνο αυτά υπ’ όψιν ο αναγνώστης θα μπορέσει αβίαστα να συμπεράνει αν υπάρχει πιθανό όφελος από μονόπλευρη ενημέρωση.

ΥΓ: Οι ίδιοι τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η απεργία της ΠΝΟ είναι η «χαριστική βολή» (δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος λαϊκίστικος χαρακτηρισμός μεταδίδεται από τα μέσα αλλά και χρησιμοποιείται στις επιστολές όλων των τοπικών φορέων) στις τοπικές οικονομίες. Αναπόφευκτα ανακύπτουν μερικά ερωτήματα:
1) Γιατί κανείς δεν αναλύει ό,τι δεν αποτελεί τη «χαριστική βολή» αλλά το προηγούμενο άδειασμα του γεμιστήρα (με τον ίδιο λαϊκισμό!), στην οικονομία, που συμπαρασύρει και τον εσωτερικό τουρισμό;
2) Γιατί τα κόμματα που μας κυβέρνησαν για χρόνια ως σήμερα κατηγορούν άλλη μια φορά για την απεργία την αριστερά;
3) Γιατί ακούγονται φράσεις από τους ίδιους τους πολιτικούς «καλά μπορεί να είναι δίκαια τα αιτήματα αλλά…» και όλοι στέκονται στο «αλλά»;
4) Γιατί όταν την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν αυξήσεις 6% στα εισιτήρια, οι ίδιοι το προσπέρασαν σε μία μέρα και το έκαναν αμέσως γαργάρα;
5) Γιατί υποτιμούν την νοημοσύνη μας κάνοντας εκτενέστατα ρεπορτάζ για πτώση κίνησης στα νησιά (συνδέοντάς το άμεσα με την απεργία) την ίδια στιγμή που οι ξενοδόχοι στην ηπειρωτική Ελλάδα δηλώνουν αντίστοιχες και μεγαλύτερες πτώσεις στις κρατήσεις; (Ενδεικτικά από ρεπορτάζ του Alpha TV έλεγε για κρατήσεις στο Μέτσοβο το Πάσχα στο 10% πληρότητα όταν πέρυσι έφτασε στο 90%!!)
6) Γιατί ειδικά αυτές τις διακοπές που η βενζίνη αγγίζει τα 2€/Λίτρο για τις καταπιεσμένες διακοπές του Πάσχα των συμπολιτών μας να φταίει το «πείσμα των ναυτεργατών»;
Χωρίς να ξέρουμε αν τα δικαιώματα των ναυτεργατών είναι απόλυτα δίκαια, πιστεύουμε πως γίνεται ξεκάθαρα και επιμελώς μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως τα περισσότερα Sites των μεγελοδημοσιογράφων αναπαράγουν ακριβώς το ίδιο κείμενο...

ΥΓ2: Ευχόμαστε την Τετάρτη η απεργία να μην οδηγήσει σε εκ νέου αναβολή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών …

ΥΓ3: Σε όσους ταλαιπωρηθούμε από την απεργία, εύχομαι πριν έρθει ο εκνευρισμός να σκεφτούμε για λίγο έστω το τι περιμένουμε όταν απεργούμε εμείς διεκδικώντας τα δικαιώματά μας: Πως τα ΜΜΕ κάθε φορά παίζουν το ίδιο παιχνίδι, προσπαθώντας να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη: Το ίδιο κάνουν με τους γιατρους, τους οδοκαθαριστές, τους ταξιτζήδες, τους οδηγούς φορτηγών, τους αγρότες κοκ. Το άσχημο είναι ότι τις περισσότερες φορές μας παρασύρουν. Σίγουρο όμως είναι πως η κρίση που έφεραν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, μας χτυπάει όλους, τον καθένα μας ξεχωριστά και αυτό αργά ή γρήγορα μας φέρνει απέναντι στην συνειδητοποίηση για τον μονόδρομο της ανατροπής (όχι της εκπομπής ασφαλώς...).

4 σχόλια:

  1. Μπορούν -είτε να κλείσουν -ετε για ένα χρόνο.
    Θα σωθεί όχι μόνο η Ελλάδα αλλα όλος ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ με τους Υπουργούς ΥΠΑΑΝ και Εργασίας κυρία Α. Διαμαντοπούλου και κύριο Γ. Κουτρουμάνη, την 08 Απριλίου 2012, δια να επανασυζητηθούν τα εύλογα δίκαια αιτήματα της ΠΝΟ, συμμεριζόμενοι το κοινωνικό αίσθημα του σύνολου των συνανθρώπων μας, απεφασίστηκε η εκτελεστική επιτροπή να συνεδριάσει για να επανασυζητήσει και να επαναεκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης, παρόλη την απόσταση που μας χωρίζει από την ρεαλιστική λύση των αιτημάτων.

    Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ εισέβαλαν στον χώρο της συνεδρίασης, ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα την βίαιη διακοπή της συνεδρίασης και την αποχώρηση των εννέα από τα δεκατέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής με συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

    Διακατεχόμενοι από υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη που εκπροσωπούμε, θεωρούμε απαράδεκτη την εισβολή μελών μιας παρατάξεως στο χώρο όπου ελάμβανε μέρος η συνεδρίαση, για να μας επιβάλλουν «δημοκρατικά» τις θέσεις τους και τον τρόπο της συζητήσεως.

    Καταγγέλουμε την κατ’ εξακολούθηση παρόμοιων τακτικών.

    Τέλος, δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η εκτελεστική δεν συνεδρίασε λόγω της συμπεριφοράς «των δημοκρατικών δυνάμεων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι θα κάνετε θα βάλετε κανένα βαπόρι να φύγουμε ;
    ή θα μας αφήσετε αμανάτια εδώ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει... για μιαν ακόμη φορά τα κατάφεραν να μας βάλουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας...
    Και μετά πείτε μου: ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή