Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ομερτά...


 Βομβαρδισμένο τοπίο. 
Αυτή την εικόνα εμφανίζει πλέον η περιοχή διπλά από το παλιό – κτισμένο το 1933- γεφύρι του Μουντάδου, στην «ρίζα» του «κολοκυθά» προς τον Τριπόταμο. Το σημείο εκείνο, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, είναι μέσα στο λαγκάδι και δίπλα υπάρχει γεώτρηση του δήμου.
Επτά δέντρα, ένας πλάτανος και έξι ιτιές(σταβαριές), κατακρεουργηθήκαν   σύμφωνα με πληροφορίες μας το τριήμερο στις 12 Φεβρουαρίου.
Εμείς το «ανακαλύψαμε» συμπωματικά και στις 23 Φεβρουαρίου καταγγείλαμε το γεγονός στο Α.Τ Τήνου. Την επόμενη μέρα παρουσία μας, διενεργήθηκε αυτοψία από τον αρμόδιο  υπάλληλο της αποκεντρωμένης διοίκησης.  
Προσπαθήσαμε να αντλήσουμε πληροφορίες για το ποιος μπορεί να το έκανε και γιατί.   Μάθαμε λοιπόν ότι το γεγονός το ξέρει ΟΛΟ το χωριό και ήταν θέμα συζήτησης για μέρες.
Ότι για τρεις μέρες δυο-τρία άτομα με αλυσοπρίονα, φορτοτάκι για την μεταφορά των ξύλων και φορτηγό έκοβαν σύρριζα τα δέντρα και μετέφεραν τα ξύλα για καυσόξυλα.
Μάθαμε ακόμα ότι καταγγέλθηκε από Μουνταδιανό, στον σύλλογο «Φίλων του Πρασίνου», ο οποίος δεν ασχολήθηκε , όπως και στον δήμο Τήνου(υποδείχτηκε να γίνει επώνυμη καταγγελία).  
Στο ίδιο σημείο, προς τα πάνω και προς τα κάτω από το γεφύρι, υπάρχουν και άλλα δέντρα(πλάτανοι και σταβαριές) έτοιμα να ακολουθούσουν την ίδια μοίρα.
Περιμένουμε λοιπόν, από όποιον ξέρει και είναι πολλοί, να βοηθήσουν είτε καταγγέλλοντας αυτά που ξέρουν στην αστυνομία ή να επικοινωνήσουν μαζί μας.

3 σχόλια:

  1. Γιατί λοιπόν δεν γίνεται άμεσα μήνυση ;
    Εάν τούς αφήσετε ,σύντομα θατο ξανακάνουν.
    Εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια κόβονται παντού δέντρα ανεξέλεγκτα.Προσωπικά έχω κάνει δυο μηνύσεις και καταγγελίες με τις ανάλογες συνέπειες.Τα δέντρα είναι εύκολος στόχος και δεν διαμαρτύρονται .Δείτε πως ακρωτηρίασαν τούς ευκάλυπτους του Α' δημοτικού ,οι άσχετοι με ανυπόστατες δικαιολογίες. Σπεύστε λοιπόν !

    Γιώργος Σιταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε κάνει ήδη μήνυση κατ αγνώστων. Προσπαθούμε να προσωποποιήσουμε την κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι ακόμη δεν είδαμε τίποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή