Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ !!!


Θα πληρωθούν από το περιβόητο ΕΣΠΑ. Κάποτε τα χρήματα λέγανε ότι  πήγαιναν για να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις, τώρα χρησιμεύουν για να ταΐσουν τα πεινασμένα παιδιά που όμως, οι ίδιοι έφεραν σ’ αυτή την θέση. ΝΤΡΟΠΗ ΑΧΡΕΙΟΙ …
Οι «επιτυχίες» της πρώην και νυν μνημονιακής κυβέρνησης γνωστές στο πετσί μας:
ü  ένα εκατομμύριο άνεργοι,
ü  ένας στους δύο νέους άνεργος,
ü  450.000 χιλιάδες οικογένειες χωρίς ούτε ένα εργαζόμενο,
ü  σχεδόν τρία εκατομμύρια  Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Υποαπασχόληση με το νόμο, πετσοκομμένοι μισθοί, εκ περιτροπής εργασία, κατάρρευση του συστήματος υγείας, σχολεία χωρίς βιβλία, πανεπιστήμια χωρίς πόρους.
Επιτυχίες μεγάλες, η «σωτηρία της πατρίδας».
Τις τελευταίες μέρες ήρθε και η βαρυχειμωνιά και τα σχολεία κλείσανε. Δεν κλείσανε από το χιόνι που γέμισε τους δρόμους , αλλά από την έλλειψη θέρμανσης στις τάξεις. Μαθήματα που γίνονται σε κοντέινερ. Πώς να ζεστάνεις το κοντέινερ αφού δεν υπάρχει πετρέλαιο. Δεν φτάνουν τα λεφτά του κράτους, ο προϋπολογισμός δεν το προβλέπει. Υπάρχει όμως πρόβλεψη για άφθονο πετρέλαιο για ζέστη και θαλπωρή στις αίθουσες της Εθνικής αντιπροσωπείας μας, του μεγάρου Μαξίμου, των υπουργικών γραφείων.
Η πολιτική τις προστασίας των δανειστών- απατεώνων-τοκογλύφων, το άδειασμα του οικογενειακού ταμείου με την επιβαλλόμενη ανεργία και την υπερφορολόγηση  οδήγησε πολλές χιλιάδες οικογενειών στο να μη μπορούν να έχουν το τσουκάλι γεμάτο κάθε μέρα. Αποτέλεσμα, να λιποθυμούν πολλοί μαθητές στα σχολεία από έλλειψη τροφής, από την πείνα. Στην αρχή το Υπουργείο Παιδείας έκανε την πάπια, προσπαθούσε να κρύψει την αλήθεια. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται και αναγκάστηκε να το παραδεχτεί.   
Μικρογεύματα θα αρχίσει να μοιράζει από την ερχόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας σε 18 σχολεία των εξής περιοχών: Αχαρναί, Ταύρος, Κερατσίνι, Εξάρχεια, Ασπρόπυργος, Πλ. Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Αυλώνα, Πατήσια, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έντονο πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών.  Σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο… πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία, καθώς το φαινόμενο έχει πάρει πια ανησυχητικές διαστάσεις.   
Μικρογεύματα  λοιπόν για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των μαθητών. Τι σοφή λύση! Με μικρογεύματα να αντιμετωπισθεί η πείνα. Η πείνα που επέβαλε η πολιτική της κυβέρνησης. Αλλά που να καταλάβει ο χορτάτος τον πεινασμένο. Που να καταλάβει η αργυρώνητη υπουργός Παιδείας Διαμαντοπούλου, και η υφυπουργός Χριστοφιλοπούλου ότι με μικρογεύματα δεν χορταίνεις. Πώς να το καταλάβεις μετά από ένα χορταστικό γεύμα σούσι σε in restaurant της Αθήνας, με την υπόλοιπη παλιοπαρέα.
Καταλαβαίνει όμως πολύ καλά ότι με την στήριξη τους και την ψήφο τους παρέδωσαν συνειδητά την χώρα στα νύχια των τοκογλύφων. Οδήγησαν σε δυστυχία τον Ελληνικό λαό. Με κάθε τρόπο υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα τα αποτελέσματα των έργων τους  που φαίνεται πιά καθαρά ότι είναι καταστροφικά για τη χώρα. Επιμένουν στο ξεπούλημα του πλούτου της  χώρας και συνεχίζουν την υπερχρέωση του λαού. Με θράσος απίστευτο θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν. Διορίζοντας πρωθυπουργούς, αναβάλλοντας τις εκλογές, ψηφίζοντας νόμους που η κοινωνία δεν θέλει.
Καταστρέφετε συστηματικά και ηθελημένα τη χώρα και εξαθλιώνετε τους ανθρώπους, διαλύετε τις οικογένειες. Κανείς δεν σας έδωσε τέτοια εντολή.
ΡΕ ΟΥΣΤ ΞΕΚΟΥΠΙΣΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΧΡΕΙΟΙ.    
 Πανπάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου