Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

EΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε :Βρε καλώς την!



Σκοπός της εταιρείας, ο έλεγχος και η εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων των νησιών. Ιδρύθηκε με σκοπό να δοθεί και αυτή μπιρ παρά στα γαλλικά κοράκια που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της μητρικής ΕΥΔΑΠ.( αν δεν τον έχουν πάρει κιόλας).  
Με σκοπό να πάρουν τον έλεγχο των υδάτινων πόρων των νησιών μας. 
Στο τελευταίο δημ. συμβούλιο ο δήμαρχος διάβασε επιστολή της προς ιδιωτικοποίηση εταιρείας, με την οποία ζητούν να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με τον δήμο.
Το δημ. Συμβ.  ομόφωνα αποφάσισε στην συγκρότηση επιτροπής που θα διερευνήσει το θέμα.
Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα είναι: 
Γιατί τώρα; Λίγο πριν την διαφαινόμενη, δυστυχώς, ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ , να παραχωρήσουμε την διαχείριση των υδάτων σε ιδιώτες;
Δεν μπορεί ο δήμος Τήνου να δει και να οργανώσει σωστά και σε όλο το νησί το θέμα της ύδρευσης- αποχέτευσης, αλλά πρέπει να σηκώσει τα χέρια ψηλά, και να παραχωρήσει το management  σε ιδιωτική εταιρεία;
Δεν μπορεί ο δήμος να κάνει μια καταγραφεί των υπαρχουσών αναγκών ή να χρηματοδοτήσει μια μελέτη σχετικά;
Πόσο πιο σοφοί είναι αυτοί οι τεχνοκράτες, μιας ΕΥΔΑΠ που φθίνει συνεχώς από προσωπικό, που θα έρθουν αυτοί να μας κάνουν ανθρώπους;
Ο δήμος δεν μπορεί;

Πιο κάτω περίληψη του  καταστατικού και οι σκοποί, ίδρυσης της εταιρείας ΕΥΔΑΠ Νήσων Α.Ε. Οι επισημάνσεις στους σκοπούς από την στήλη.

Ανακοίνωση καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο της σύστασης της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΗΣΩΝ».
Την 18.7.2011 καταχωρίστηκαν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
Η ως άνω Ανώνυμη Εταιρεία έλαβε αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 116860107000 και Κωδικό Αριθμό καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. 116860107000.

Περίληψη του καταστατικού έχει ως εξής:

1. Επωνυμία . Διακριτικός τίτλος: Επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΗΣΩΝ» και δ.τ. «ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ Α.Ε.».
2. Έδρα: Έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Πειραιά.
3. Σκοπός:
1. Σκοπός της εταιρείας είναι η ανάπτυξη των κατωτέρω αναφερομένων δραστηριοτήτων στην νησιωτική Ελληνική Επικράτεια:
(α) Η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και συλλογής ομβρίων υδάτων. Η παροχή υπηρεσιών διαχείρισης δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων. Η εκπόνηση μελετών, κατασκευή, εγκατάσταση, λειτουργία, εκμετάλλευση, διαχείριση, συντήρηση, επέκταση και ανανέωση συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης. Στις δραστηριότητες και τα έργα αυτά, συμπεριλαμβάνονται η άντληση, αφαλάτωση, επεξεργασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή
και διαχείριση των προς τους σκοπούς αυτούς αποδιδόμενων υδάτων πάσης φύσεως, καθώς και τα έργα και οι δραστηριότητες συλλογής μεταφοράς, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διαχείρισης των πάσης φύσεως λυμάτων και η επεξεργασία, διανομή, διάθεση και διαχείριση των προϊόντων των δικτύων αποχετεύσεως.
(β) Η διαχείριση πάσης φύσεως στερεών και υγρών αποβλήτων, αστικών βιομηχανικών δια των ενδεικτικά αναφερομένων μεθόδων της συλλογής και μεταφοράς, της μεταφόρτωσης, της επεξεργασίας, της αξιοποίησης και της εμπορίας αυτών. Η εκπόνηση μελετών και η παροχή υπηρεσιών πάσης φύσεως σχετικών με τη διαχείριση απορριμμάτων, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης και εφαρμογής μεθόδων επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης, ανάκτησης ή κομποστοποίησης.
(γ) Η παροχή ενεργειακών, συναφών αυτών και λοιπών υπηρεσιών και η χρησιμοποίηση του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης παραλλήλως και για άλλους σκοπούς, όπως είναι η ανάπτυξη των ενεργειακών δραστηριοτήτων. Η εκπόνηση μελετών, λειτουργία και εκμετάλλευση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
(δ) Η εκμετάλλευση τεχνογνωσίας και η παροχή υπηρεσιών τεχνικής βοήθειας.
(ε) Η πραγματοποίηση επενδύσεων συναφών με τους σκοπούς του παρόντος άρθρου.

2. Για την πραγματοποίηση των σκοπών της η Εταιρεία δύναται ιδίως:
α) Να συνάπτει παντός είδους συμβάσεις και ειδικότερα συμβάσεις με φορείς και οργανωτικές μονάδες του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
β) Να αναθέτει την εκτέλεση έργων προμηθειών και υπηρεσιών.
γ) Να συνιστά εταιρίες ή κοινοπραξίες ή να συμμετέχει σε επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εντός ή εκτός της Ελλάδος.
δ) Να παρέχει τεχνικές ή συμβουλευτικές υπηρεσίες προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα.
ε) Να συνάπτει δάνεια ή να λαμβάνει και να χορηγεί πιστώσεις κάθε μορφής, καθώς και να συνάπτει συμβάσεις επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων αποκλειστικώς προς το σκοπό της κάλυψης συναλλαγματικών ή άλλων συναφών κινδύνων.
Για την παροχή ασφάλειας προς το σκοπό της σύναψης των συμβάσεων της παραγράφου αυτής, η Εταιρεία δύναται να εκχωρεί, να ενεχυριάζει ή να μεταβιβάζει τις πάσης φύσεως απαιτήσεις της κατά φυσικών ή νομικών προσώπων ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, ως και κατά του Δημοσίου ή να παρέχει παντός είδους ασφάλειες.
Στ) Να αναλαμβάνει κάθε άλλη εμπορική ή άλλη δραστηριότητα ή να διενεργεί κάθε άλλη υλική πράξη ή δικαιοπραξία άμεσα ή έμμεσα συνδεόμενη με το σκοπό της.
ζ) Να διενεργεί πράξεις εμπορικής αντιπροσωπείας ή πρακτορείας οίκων του εσωτερικού ή του εξωτερικού σε αντικείμενα ή δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τους σκοπούς της Εταιρείας.

4. Διάρκεια: Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε 100 έτη.
5. Ποσό και τρόπος καταβολής μετοχικού κεφαλαίου:
Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται σε 60.000 ευρώ καταβλητέο σε μετρητά.
6. Μετοχές (αριθμός, είδος, ονομαστική αξία): είκοσι χιλιάδες (20.000), ονομαστικές μετοχές, ονοματικής αξίας 3 ευρώ η κάθε μια.
7. Ημερομηνία λήξης εταιρικής χρήσης: Η εταιρική χρήση είναι δωδεκάμηνη, αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου και λήγει 31 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους.
Εξαιρετικά η πρώτη εταιρική χρήση λήγει την 31.12.2011.


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ Α.Ε. . Ε.Π.Ε. και Γ.Ε.ΜΗ.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου