Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το σχέδιο της πολιτικής εξόντωσης του Άκη και το πολιτικό ανάλογο…


Όποιος έχει μνήμη και γράφω «όποιος» γιατί διατηρώ τις αμφιβολίες μου για την μνήμη του συνόλου, θα μπορέσει σίγουρα να ανακαλέσει τις δηλώσεις του Άκη λίγο μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της προμήθειας υποβρυχίων με «ελαφρά κλίση». Τότε, ο ίδιος ο πρώην υπουργός άμυνας, ξεσκέπαζε τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο, και αποκάλυπτε για πρώτη φορά στο πανελλήνιο ότι όλες οι συκοφαντίες προέρχονταν από πολιτικούς του αντιπάλους που στόχο είχαν την πολιτική του εξόντωση. Προσπάθησα αρκετά ομολογουμένως να καταλάβω τον Άκη τότε. Όχι γιατί ήθελα να τον υπερασπιστώ, απλά για να καταλάβω την αξία του επιχειρήματός του… Προσπάθησα τόσο, που σήμερα διαβάζοντας μια ανακοίνωση, εντόπισα το πολιτικό ανάλογο του!
Ο Δήμος πήρε ρεβάνς για «την δημόσια απόπειρα δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων και κατασυκοφάντησης του» εκδίδοντας μια ανακοίνωση που ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει γνωστό στον Τηνιακό λαό, πως ενσυνείδητα και απροκάλυπτα «κάποιοι δράστες» παραπληροφορούν χωρίς ίχνος πολιτικού πολιτισμού! Και ευτυχώς που υπάρχει κάποιος στον Δήμο να μας τα λέει έξω από τα δόντια επιτέλους… (ελπίζοντας πως δεν είναι ο Δήμαρχος που γράφει χωρίς ψυχραιμία και τόσο εκδικητικά αλλά ένας πολιτικά ανώριμος υπάλληλος, χωρίς φροντιστήριο από τον αιρετό προϊστάμενό του – άλλωστε ο κ. Κροντηράς δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αστοχίες – ελπίζω επίσης να μην πήρε σύμβουλο για τέτοια ατοπήματα).
Στην δράση πολιτών δεν συμμετέχω. Για την συνάντηση στην Κώμη όμως έμαθα πως έγινε μια ενημέρωση των κατοίκων για τους λόγους που θα πρέπει να αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Κανείς δεν μίλησε για προειλημμένη απόφαση από τον Δήμο μας. Επισημάνθηκε όμως πως το θέμα ήρθε ήδη στο Δημοτικό συμβούλιο και πολίτες (απαράδεκτοι μεν, πολίτες δε) που αποφάσισαν (που ακούστηκε…) να πάνε στην Κώμη, όχι για την γιορτή της αγκινάρας αυτή τη φορά, αλλά για να προβάλουν σχετικό υλικό και τον προβληματισμό τους για όσα έρχονται.
Οι αντιστάσεις μας θα πρέπει να είναι χαλαρές! Ειδικότερα στις μέρες που διανύουμε. Ο Δήμος φυλάει τα έρμα!

ΥΓ:  Ίσως τελικά να αληθεύουν οι θετικές φήμες σχετικές με το ελικόπτερο που είχε προεκλογικά εξαγγείλει ο κ. Κροντηράς. Διαφορετικά δεν εξηγείται το αλαζονικό ύφος της ανακοίνωσης.
ΥΓ2: Προσωπική άποψη πως μια ανακοίνωση από ένα δημόσιο φορέα θα πρέπει να διατηρεί σοβαρότερο ύφος. Μπορεί να μην απευθύνεσαι σε ψηφοφόρους σου, αλλά απευθύνεσαι σε πολίτες…
ΥΓ3: Ακόμη δεν μου έχει λυθεί η απορία, γιατί και ποιος θέλει την πολιτική καταστροφή του Άκη… Επίσης αναρωτιέμαι ποιος σκαρφίστηκε και τι θα κερδίσει με την λάσπη που πετάει στον Δήμο μας...
ΥΓ4: Για τα αιολικά που έγινε το «deal» γιατί εκεί στον Δήμο δεν βγάζετε μια ανακοίνωση προς τον «Τηνιακό λαό» να τους πείτε πως δεν μας ξεπουλήσατε; 

3 σχόλια:

  1. Εκεί έχει φτάσει η δημοκρατική κοινωνία της Τήνου να προσπαθεί να ακυρώσει κάθε ξύπνημα του κόσμου που δεν έχει σχέση με αγκινάρες μέλια τράτες και ρακιά..... αλλά με νερό ,ανεμογεννήτριες ,πυλώνες,σκουπίδια ,βιολογικούς ....τρέμε δήμαρχε έρχονται και άλλες ΔΡΑΣΕΙΣ και τότε ο κόσμος θα ενημερωθεί ξανά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον Δήμο μας δυστυχώς δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει άποψη, να ενημερώνει και να διαλέγεται. Αυτό είναι το αρνητικό και όχι το ξεπούλημα γιατί το τελευταίο δεν θα είναι σκόπιμο, από άγνοια είναι. Στην περίπτωση όμως της αντίληψης "Δημοκρατία μονοπώλιο" δεν είναι απλά χαζομάρα, είναι απουσία σεβασμού, στον πολίτη και στην δημόσια έκφρασή του.
    Επίσης απελπισίας είναι και η σκέψη ότι όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι αντιπολιτευόμενος... Στείρο αλλά βολεύει έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο σε όσους διοργάνωσαν αυτη την εκδήλωση ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος, γιατι δυστυχώς αν περιμένουμε να μάθουμε απο το δήμο και όσους συμμετέχουν στα συμβούλια, καήκαμε.
    δέν γνωρίζω ποίοι συμμετέχουν στη δράση αυτή αλλα αυτο που κάνουν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ειναι ελπιδοφόρο το οτι υπάρχουν πολίτες που θα μπορούσε κανείς πραγματικά να ονομάσει ενεργούς (πράγμα σπάνιο δυστυχώς στο νησί μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή