Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δράση Πολιτών Τήνου: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΕΡΩΤΗΣΗ για το χαράτσι.


Η Δράση Πολιτών Τήνου  απευθύνει  ανοικτή επιστολή ερώτηση προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Τήνου. Η επιστολή θα κατατεθεί σήμερα Σάββατο, από ομάδα μελών της, στο δημοτικό συμβούλιο κατά την διάρκεια συζήτησης σχετικού θέματος. Η επιστολή ερώτηση έχει ως εξής: 


Προς: Δήμαρχο & Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τήνου


Ανοικτή Επιστολή - Ερώτηση


  Η ομάδα «Δράση Πολιτών» στρέφεται κατά της αποφάσεως του υπουργού Οικονομικών (Ν.4021/2011) με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), γνωστό ως χαράτσι, κρίνοντας το άδικο και αντιλαϊκό ως μια συνέχεια των φοροεπιδρομών που υπέστη το λαϊκό εισόδημα μέσω της λεηλασίας μισθών και συντάξεων όλο τον προηγούμενο χρόνο.
 
  Το ειδικό αυτό τέλος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νομικών κρίνεται παράνομο και αντισυνταγματικό και αντίθετο με σχετική οδηγία της Ε.Ε, ενώ ό τρόπος σύνδεσης ενός φοροεισπρακτικού μέτρου-χαράτσι με το κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης όπως είναι η ηλεκτροδότηση έχει χαρακτήρα ωμής βίας και βαρβαρότητας.
  Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, καθώς και τους λογαριασμούς σε τράπεζες και καταστήματα.
 
Ερωτάται ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Τήνου:
  • Σε ποιες ακριβώς ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, αν κάτι τέτοιο επιχειρηθεί σε βάρος ατόμου – μέλους ευπαθούς ομάδας ή ατόμου που αποδεδειγμένα αδυνατεί να φέρει τέτοιο οικονομικό βάρος με συνέπεια την διακοπή του ρεύματος
  • Θα συνταχτείτε με άλλους ΟΤΑ (πχ Νέας Ιωνίας, Αργυρούπολης- Ελληνικού, Σαρωνικού, Βόλου ,Ιωαννίνων, Μήλου και δεκάδων άλλων) ή Περιφερειακών ενώσεων Δήμων(ΠΕΔ),στην νομική συνδρομή όποιου δεν πληρώσει και ειδικά όποιου δεν μπορεί να πληρώσει;
Προτείνουμε, ως έμπρακτο τρόπο συμπαράστασης των δημοτών, τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:
  • Ενημέρωση των δημοτών μέσω των τοπικών ΜΜΕ, δελτίων τύπου και οποιουδήποτε άλλου μέσου χρειαστεί, για τον τρόπο που μπορεί να πληρώνεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ πλην του ειδικού τέλους, μέσω των ΑΤΜ των Τραπεζών.
  • Δημοτικός υπάλληλος να συγκεντρώνει τις φωτοτυπίες των λογαριασμών της ΔΕΗ των πολιτών που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος, μαζί με τα αποδεικτικά πληρωμής των λοιπών ποσών (ηλεκτρικό ρεύμα, ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κ.ά.) στα ΑΤΜ των Τραπεζών.
  • Γνωστοποίηση στην ΔΕΗ με ομαδικό εξώδικο της εξόφλησης των τελών του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου ή με εθελοντές δικηγόρους, ο Δήμος να προσφέρει οποιαδήποτε νομική συνδρομή απαιτηθεί για την προστασία των δημοτών που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος.
  • Ανοικτή σύσκεψη φορέων και συντονισμός δράσης με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες, ώστε να υπάρξει μαζική και κοινή αντιμετώπιση της φοροεπιδρομής που γονατίζει τους δημότες.
Τήνος 26 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου