Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Φασίστες στην κυβέρνηση


Κάποτε, την τριετία 1989-1992 , για τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ θα έμενε στην ιστορία ως  «Βρώμικο 89», καθώς θεωρούν σκευωρία την συγκυβέρνηση ΝΔ με το ενιαίο τότε Συνασπισμό.
Τώρα πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την συγκυβέρνηση με τους «λεβέντες» του ΛΑΟΣ; Να τι λεει το Ποντίκι: http://topontiki.gr/article/25036
Της Goldfinger
Δεν πιστεύω να είστε από εκείνους που τους ενοχλεί η λέξη φασίστας. Που δυσκολεύονται να την προφέρουν γιατί τη θεωρούν passé, ντεμοντέ, όχι πολιτικά ορθή.  Από εκείνους που θεωρούν ότι ο πολιτικός πολιτισμός επιτυγχάνεται με την αφαίρεση λέξεων από το πολιτικό μας λεξιλόγιο.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δυο – τρία χρόνια υπάρχει μια ισχυρή τάση - ιδιαιτέρως προβεβλημένη από ορισμένα ΜΜΕ σε συγκεκριμένες πρωινές ζώνες- με στόχο το πολιτικό ξέπλυμα, την αποθέωση του  πολιτικού λίφτινγκ, την επιβεβαίωση του πολιτικού μπότοξ , στις ακροδεξιές φυσιογνωμίες.
Σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη «φασισμός» είναι «…οποιαδήποτε δεξιά δικτατορική ιδεολογία ή πολιτικό σύστημα όπου κυριαρχεί η απόλυτη υποταγή των μαζών στον ηγέτη, του ατόμου στον κρατικό μηχανισμό και ενδεχομένως περιλαμβάνει στοιχεία μιλιταρισμού, ρατσισμού, εθνικισμού κ.ά όπως στη χιτλερική Γερμανία» και αντίστοιχα «φασίστας» είναι «ο οπαδός του φασισμού».
Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ βρίσκω ότι τα τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέρχονται από το ΛΑΟΣ, ταιριάζουν απόλυτα στην ετυμολογία, προωθώντας, μάλιστα, τη σύγχρονη εκδοχή της, αφού παραμένουν σταθερά «διώκτες» των σκουρόχρωμων, των Εβραίων, των ομοφυλόφιλων, κάθε αριστερής λογικής, ακραίας ή συμβατικής.
Και δεν συμμερίζομαι τις απόψεις ούτε εκείνων που υποστηρίζουν ότι πρόκειται απλώς για γραφικούς, κιτς, εθνικοπατριώτες που έχουν μείνει ξεχασμένοι στη δεκαετία του ΄50. Ούτε εκείνων που ισοπεδωτικά υποστηρίζουν ότι αφού έτσι κι αλλιώς χούντα έχουμε οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ μας μάραναν;
Γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη και η επίκληση του κιτς και η επίκληση της «χούντας», εξωραΐζουν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός… ότι οι ακροδεξιοί, οι φασίστες μπήκαν στην κυβέρνηση.
Δεν ξέρω εάν αυτές οι εξωραϊστικές απόψεις αποτελούν μηχανισμό άμυνας, όμως… η άμυνα μας μάρανε αυτές τις ώρες;
Κλείνω αυτό το σημείωμα με μερικά πρόσφατα παραδείγματα από την «γραφικότητα» του ΛΑΟΣ.
-Την 28η Οκτωβρίου του 2011, ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσκύνησε στο σπίτι του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά και κάλεσε τις κάμερες για να κάνει δήλωση
- την ίδια ημέρα ο βουλευτής του Θανάσης Πλεύρης χαρακτήρισε τον δικτάτορα εθνικό κυβερνήτη και μεγάλο ηγέτη του ελληνισμού!
Ιδού ένα απόσπασμα από τη δήλωσή του :«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές θα πρέπει να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από τους μεγάλους ηγέτες του Ελληνισμού, όπως ο Ιωάννης Μεταξάς».
Και ναι! Μιλούν για τον δικτάτορα που χαριεντιζόταν με τους φασίστες και είχε επιβάλλει τον ναζιστικό χαιρετισμό!
-Ο υπουργός πλέον Μάκης Βορίδης γνωστός για τα φιλοχουντικά του αισθήματα αφού έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΕΝ το 1984, του κόμματος που συνέστησε μέσα από τη φυλακή ο δικτάτορας – φασίστας Γιώργος Παπαδόπουλος ακόμα και σήμερα στην ιστοσελίδα του και στα προτεινόμενα link υπό τον τίτλο «Πατριωτική ενημέρωση» , συμπεριλαμβάνει την εφημερίδα «Στόχος»!
Ο κ. Βορίδης μεταξύ άλλων συνδέοντας την ιστοσελίδα του με την ιστοσελίδα της εφημερίδας μας προτρέπει να διαβάσουμε και ένα ποιηματάκι που αναρτήθηκε μόλις μια ημέρα μετά την ορκωμοσία της νέας  κυβέρνησης και του ιδίου,  στις 12 Νοεμβρίου του 2011!
Τι λέει το ποιηματάκι;
Ιδού:
«Θέλουμε πρωθυπουργό Έλληνα και αλανιάρη...
να 'ρθει μ' αρματαγωγό κι η Ελλάδα να γουστάρει
Θέλουμε πρωθυπουργό να μην είναι τραπεζίτης,
να μην έχει χορηγό και ας είναι και... οπλίτης.
Θέλουμε πρωθυπουργό, στη Βουλή να στείλει λόχο
πάνω σ' άρμα οδηγό, στην κολότσεπη το "Στόχο"...
Θέλουμε πρωθυπουργό να μην έρθει μ' εκλογές,
να μη βγεί από την κάλπη... αλλά μέσα από το ΓΕΣ
"το Κύμα" - www.stoxos.gr»
-Και τέλος ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης είπε μόλις χθες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «κάποιοι Έλληνες το 1940 αποκαλούσαν το τον Μεταξά φασίστα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου