Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δυστυχώς … τα σκατώσαμε!

  
  Άναυδο και εμβρόντητο το δημοτικό συμβούλιο (λόγω ύφους και έντασης) άκουγε τον δήμαρχο σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, να κατακεραυνώνει τον τέως πρόεδρο της ιστορικής κοινότητας Πανόρμου και να τον κατηγορεί για εγκατάλειψη του βιολογικού του Πανόρμου στην τύχη του, για ολιγωρία, για κακή λειτουργία, επικαλούμενος απόψεις και γνώμες  «ειδικών» φίλων του και μη,  και με την διαδικασία του κατεπείγοντος να αναθέτει σε ιδιώτη «ειδικό» μια σειρά ενεργειών και επισκευών, απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του.
 Όμως, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ο βιολογικός βρωμάει.
 Σε  πάνω από 150 μέτρα απόσταση η βρώμα είναι ανυπόφορη. Το ίδιο και στο πρώτο αντλιοστάσιο πριν «Τα βολιά» στο δρόμο για την «Άγια Θάλασσα». Σύμφωνα δε και με μαρτυρίες ερασιτεχνών ψαράδων και στην έξοδο του αγωγού «στ Αμπέλι».

 Ο βερμπαλισμός των πολύξερων, πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, η μη ύπαρξη κατάλληλου και ειδικευμένου επιστημονικού, τεχνικού και εργατικού προσωπικού που να απασχολείται σε καθημερινή βάση, η περίεργη «μετακόμιση» σε άλλες θέσεις -γιατί άραγε;- των δύο εργατών που δούλευαν επί κοινότητας και έτρεχαν την λειτουργία  του βιολογικού καθημερινά. Συνεχή λάθη από άγνοια και αδιαφορία (ως και την Τρίτη 26-07 που επισκεφτήκαμε τον βιολογικό χρησιμοποιούν τις χειμερινές δεξαμενές – τι περιμένουν άραγε για να βάλουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα;) έχει καταστήσει το μόνο μεγάλο περιβαλλοντολογικό έργο στην Τήνο τον βιολογικό του Πανόρμου από κόσμημα στην περιοχή, σε οχετό και εστία βρώμας και δυσωδίας.
Καλά τα λόγια τα πολλά και τα μεγάλα, όμως….η μυρωδιά ή μάλλον η δυσοσμία σας προδίδει.
Καλά μπάνια.

6 σχόλια:

  1. Ο Κροντηράς είναι ο πιο παραγωγικός δήμαρχος στην χώρα και εσείς είστε αξιολύπητοι εγκάθετοι! Με έχουν γεμίσει με μηνύματα για το φεστιβάλ, εκδηλώσεις με το μέτρο!

    Αχάριστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραπλανείτε τον κόσμο με ανούσιες ιστορίες, ενώ η ανάπτυξη βρίσκεται στον πολιτισμό. Τα χωριά θα ζωντανέψουν πάλι με ένα μουσείο στο σχολείο τους. άσχετοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, είναι και μιά ώρα δρόμος ο Πάνορμος απ΄την χώρα, πού να φτάσει εκεί η μπόχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην είστε άδικοι! Ο Κροντηράς χρόνια τώρα, από τότε που ήταν κομματάρχης της Παπαζώη, είχε ειλικρινές ενδιαφέρον για τον βιολογικό του Πανόρμου.
    Μάλλον, άλλον πρέπει να εγκαλέστε. Τον Ν. Χατζή που από λοχαγος του Τζεβελόπουλου έγινε δεκανέας του Κροντηρά και άφησε την ιστορική κοινότητα στην τύχη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανορμίτης να σου πετύχει...1 Αυγούστου 2011 στις 9:33 μ.μ.

    ναι ναι ναι... Δεν φταίει ο Κωστάκης, οι σπηλοτοπουλοαλογοσκούφηδες του φταίγανε για το μπάχαλο... δεν φταίει ο Γιωργάκης... οι μπιρμπιλογερουλανοι φταίνε για την οικονομία...

    Ελλάς inc. Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eprepe na exei vgei o simos kai me ta miala tis xwras kai afta tou tzavelopoulou twra den tha eixate viologiko kan . tha milousame gia mia oloklirotiki katastrofi eytixws pou oi ligoi skeftontai san esas kai simera dimarxos einai o krontiras ..... o tzavelopoulos provata pirgianoi mono gia to mistho itan stin tino me to pou exase tin thesi pou einai twra ??? erxete mia fora to mina gia ta simvoulia . . . . opios exei apories gia to viologiko as rwtisei ton douka to niko pou einai kai apo tin pleura tou simou na sas pei katantia pou eixe o viologikos ..... http://tinianews.blogspot.com/2011/08/blog-post_04.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή